Menu
 

Sestdiena, 04 maijs 2019

Ieva Struka. Senas melodijas jaunās skaņās

Ir vakars, strazdi dodas pie miera, un tos nomaina dzērves. Saule brīdina par atgriešanos tā, lai gribētos aizmirst par kultūras dzīvi un doties ārpus mājām. Paņemot grāmatu rokās, to iespējams apvienot, tomēr divi no manis izvēlētiem kultūras notikumiem jābauda zem jumta. Šoreiz tiem visiem ir saistība ar mūziku, un jaunradītais tajos satiekas ar seno.

Lasīt vairāk...

Saeimas priekšsēdētāja: Izšķirīgi notikumi mūsu vēsturē nav bijusi laimīga sagadīšanās, esam rīkojušies mērķtiecīgi

Reizēm par izšķirošiem notikumiem valsts vēsturē runājam kā par neticamu veiksmi vai laimīgu sagadīšanos. Taču, kad uz tiem paskatāmies ar laika distanci, kļūst skaidri redzams, ka mūsu rīcība ir bijusi mērķtiecīga, un pragmatiski esam gājuši sev vēlamajā virzienā. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra sestdien, 4.maijā, Saeimas svinīgajā sēdē par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 29.gadadienai.

Lasīt vairāk...

Brīvība ir jāsargā

Šogad mūsu valsts neatkarības atjaunošanas svētku laiks sakrīt ar Latviju apņemošu aukstuma vilni. Domājot līdzībās, mūsu brīvības atjaunošanas ceļš bijis ļoti līdzīgs šā gada laikapstākļu kaprīzēm: vispirms nāk mīlīgs un jauks siltuma periods, saulainas dienas, prieks un darboties griba, taču drīz vien sajūtams, ka siltais laiks atnesis sev līdzi sausumu, kas var šo jaukumu neatgriezeniski sagandēt. Galu galā esam lielu draudu priekšā, ka viss saplaukušais dažās naktīs var tikt pazaudēts aukstuma dēļ.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.