Menu
 

Piektdiena, 17 maijs 2019

Svētdien satiksmei atvērs Deglava tiltu, slēdz tramvaju satiksmi pār Brasas tiltu

Valsts policija svētdien, 19.maijā, plkst.5 atjaunos transportlīdzekļu satiksmi Rīgā uz Augusta Deglava tilta, pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR). Pār tiltu gan varēs pārvietoties tikai līdz 30 tonnām smagi transportlīdzekļi un būs noteikts arī ātruma ierobežojums – 30 kilometri stundā.

Lasīt vairāk...

Foto: Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš. Tikšanās Dailē

Ceturtdien sirsnīgā atmosfērā Mūzikas nama “Daile” salonā tika atvērts albums “Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš. Tikšanās Dailē”, kurā iemūžināta šāda paša nosaukuma koncertprogramma. Pasākumā Daumants kopā ar Maestro atskaņoja divas dziesmas no jaunā albuma, savukārt dzejniece Inese Zandere uzsvēra, ka, tieši pateicoties komponistiem, kas raksta dziesmas ar latviešu dzejnieku tekstiem, dzeja bieži vien šādā veidā nonāk pie klausītājiem

Lasīt vairāk...

"Rail Baltica" posma Vangaži-Salaspils-Misa būvprojektēšana izmaksās 12,024 miljonus eiro

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" posma Vangaži-Salaspils-Misa būvprojektēšanu un autoruzraudzību par 12,024 miljoniem eiro veiks starptautiska uzņēmumu apvienība, kuras sastāvā ir Francijas uzņēmums "Egis Rail S.A.", Vācijā reģistrētais "DB Engineering & Consulting" un SIA "Olimps", informēja Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" pārstāve Līva Biseniece.

Lasīt vairāk...

Atkritumu apsaimniekošana – ceļu daudz, bet mērķis viens (1.daļa)

  • Publicēts Vide

Kā “Rīgas Apriņķa Avīze” jau iepriekš rakstījusi, atkritumu, ieskaitot sadzīves atkritumu, apsaimniekošanas jomā vides prasības aizvien pieaug. Tā, līdz 2035. gadam sadzīves atkritumu daudzumam, kas tiek otrreiz izmantoti vai pārstrādāti, ir jāsasniedz 65%. Savukārt sadzīves atkritumu poligonos varēs tikt noglabāti tikai līdz 10% sadzīves atkritumu. Tas nozīmē pārmaiņas gan uzņēmumiem, kas nodarbojas ar atkritumu apsaimniekošanu kādā no tās posmiem, gan ikvienam iedzīvotājam.

Lasīt vairāk...

ST: Rīgas domes noteiktie ierobežojumi azartspēlēm Rīgas vēsturiskajā centrā atbilst Satversmei

Rīgas domes lēmums atteikt SIA "Alfor" atvērt spēļu zāli Brīvības ielā, Rīgā, atbilst Satversmes normām, atzinusi Satversmes tiesa (ST). Lieta tika ierosināta pēc Administratīvās rajona tiesas pieteikuma. Administratīvās rajona tiesā bija vērsusies azartspēļu organizētāja "Alfor", pārsūdzot tai nelabvēlīgo Rīgas domes lēmumu, ar kuru atcelta iepriekš izsniegtā atļauja atvērt spēļu zāli un organizēt azartspēles Rīgā, Brīvības ielā 48/50 - Rīgas vēsturiskā centra teritorijā.

Lasīt vairāk...

Sabiedriskā transporta koncepcija paredz stiprināt dzelzceļa lomu pasažieru pārvadājumos, vienlaikus uzlabojot autobusu pārvadājumu kvalitāti

Lai veicinātu iedzīvotāju pārsēšanos no privātā autotransporta uz konkurētspējīgu, ērtu, drošu un integrētu sabiedrisko transportu, Autotransporta direkcija kopā ar Satiksmes ministriju izstrādājusi sabiedriskā transporta nākotnes koncepciju periodam no 2021. līdz 2030. gadam.

Lasīt vairāk...

Gaujas svētku laikā Ādažos plānotas ievērojamas izmaiņas satiksmes organizācijā

Gaidāmas nozīmīgas izmaiņas satiksmes organizācijā 1. jūnijā Ādažos, Gaujas svētku laikā. Kā informē pašvaldība, no plkst. 6.00 līdz plkst. 18.00 Gaujas svētku laikā Ādažu novadā tiks slēgta centrālā novada iela – Gaujas iela – posmā no tirgus laukuma (Pirmajā ielā) līdz tiltam pār Gauju uz Kadagu. Savukārt 1. jūnijā no plkst. 18.00 līdz 2.jūnija plkst. 6.00 Gaujas iela būs slēgta posmā no Attekas ielas līdz tiltam pār Gauju uz Kadagas ceļu.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Vai saprāta balss uzvarējusi?

Pagājušonedēļ presē, pateicoties modriem vecākiem un skolotājiem, izskanēja satraucoša ziņa, ka no nākamā mācību gada tiks drastiski samazināts vai pat atņemts finansējums specializēto novirzienu skolām – tām, kur talantīgi bērni papildus pamatpriekšmetiem var padziļināti apgūt mūziku, svešvalodas, matemātiku un tā tālāk. Tapa pat 6. vidusskolas vecāku padomes atklātā vēstule Valsts prezidentam, premjeram, kultūras ministrei, Saeimas atbildīgo komisiju pārstāvjiem, kas tika publicēta presē un nepalika bez ievērības.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.