Menu
 

Otrdiena, 14 maijs 2019

Rīgā un Cēsīs izskanēs koncertprogramma “Gaismēnu spēles”

23. augustā VEF Kultūras pilī un 24. augustā Vidzemes koncertzālē “Cēsis” izskanēs koncertprogramma “Gaismēnu spēles”, kurā Alfrēda Kalniņa solodziesmas Latvijas Nacionālās operas izcilo solistu Ingas Šļubovskas-Kancēvičas un Jura Jopes sniegumā savīsies ar leģendārās Dailes teātra aktrises Olgas Dreģes lasītajiem Viljama Šekspīra sonetiem. Pie klavierēm – LNO galvenais koncertmeistars Mārtiņš Zilberts. Šīs programmas koncerti gaidāmi arī rudenī citviet Latvijā.

Lasīt vairāk...

Durvis vērs atjaunotā Raiņa vasarnīca Jaundubultos

25. maijā, sākot no plkst. 14.00, ikviens interesents tiek aicināts uz Raiņa sētas svētkiem Poruka prospektā 61, Jūrmalā, kuru laikā tiks atklāta Raiņa 1904. gadā celtā vasarnīca. Māja ir unikāla, jo tieši šeit Rainis rakstījis vienu no saviem ievērojamākajiem darbiem “Uguns un nakts”. Pašlaik, pateicoties uzņēmīgai latviešu ģimenei, māja ir atguvusi savu autentiskumu un vērs durvis plašākai publikai.

Lasīt vairāk...

Botāniskajā dārzā Salaspilī atzīmēs Pasaules augu dienu

18. maijs, Pasaules augu diena, tiek atzīmēta visā pasaulē pēc Eiropas Augu zinātņu organizācijas (EPSO) ierosinājuma, lai pēc iespējas vairāk cilvēki apbrīnotu augus un apzinātos to izpētes nozīmi ilgtspējīgā pārtikas nodrošināšanā, dārzkopībā, mežkopībā, kā arī dažādās ražošanas nozarēs. Par godu šai dienai universitātēs, zinātniskajos institūtos, botāniskajos dārzos notiek lekcijas, festivāli, izstādes un citi pasākumi. Nacionālais botāniskais dārzs Pasaules augu dienas pasākumos iesaistās jau 7. gadu.

Lasīt vairāk...

Jānis Dimants: Tu vari nerunāt, bet nevari nedomāt

Ar visai paskaļu pieteikumu nācis vēstījums, ka stājas spēkā Trauksmes celšanas likums. Un vispār – līdz ar maija atnākšanu ievērojami vairojušās iespējas, lai mēs katrs jo aktīvi iekļautos laikam jau mazliet piemirstajā pašattīrīšanās akcijā, kas – atcerieties! – bija domāta un arī oficiāli dēvēta ar čekas maisu vaļā vēršanu. Aizvadīto svētku ekumēniskajā dievkalpojumā Sv. Jēkaba katedrālē katoļu arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs pat precizēja, ka mums vajag attīrīt kā individuālo, tā sabiedrības dzīvi no sārņiem.

Lasīt vairāk...

Siguldieši varēs bez maksas atbrīvoties no liekās stikla taras

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētā SIA “Jumis” sadarbībā ar projekta iniciatoriem SIA “Eco Baltia vide”, AS “Latvijas Zaļais punkts” un veikaliem “Top!” piedalās Vislatvijas “Stikla šķiratlonā”. Katram, kuram privātajā vai lauku mājā sakrājušās izmantotas un vairs nevajadzīgas stikla burkas vai pudeles, tagad ir iespēja tās bez maksas nodot savā dzīvesvietā. Visi projekta dalībnieki piedalīsies arī izlozē, kurā varēs laimēt veikala “Top!” dāvanu kartes.

Lasīt vairāk...

Saulkrastos ar plašu kultūras programmu atklās vasaras sezonu

Šogad Saulkrasti ar plašu kultūras programmu vasaras sezonu atklāj Muzeju naktī. 18. maijā Saulkrastos savīsies Muzeju nakts “Tālavas taurētāja” un centrālā notikuma – Saulkrastu Meža parka atklāšanas – motīvi. Saulkrastos būs apskatāmas ne vien dažādas izstādes, vides instalācijas un pop–up galerija, bet arī būs iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās un noklausīties vairākus koncertus, tostarp pasaules pirmatskaņojumu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.