Menu
 

Otrdiena, 21 maijs 2019

Sarūk Muzeju nakts apmeklētāju skaits

Visā Latvijā aizvadītos Muzeju nakts pasākumus šogad apmeklējuši aptuveni 206 000 cilvēku, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Inita Kabanova. Pērn KM ziņoja, ka Muzeju naktī piedalījušies vairāk nekā 221 280 interesenti, 2017. gadā – ap 243 000, bet 2016. gadā tika fiksēti ap 250 000 muzeju apmeklējumu.

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā: Vai esat saņēmis Centrālās vēlēšanu komisijas vēstuli par to, kurā iecirknī jums jābalso? Ja neesat, vai tas jūs uztrauc?

Kā iepriekš ziņots, vairāk nekā 120 vēlētāji vērsušies Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) ar sūdzību, ka nav saņēmuši informatīvo vēstuli par to, kurā vēlēšanu iecirknī viņiem jābalso Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās 25. maijā. Precīzs informatīvās vēstules nesaņēmušo iedzīvotāju skaits nav zināms, taču tas, visticamāk, mērāms tūkstošos.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Tikai 25% uzņēmumu bez sarežģījumiem pielāgojušies datu aizsardzības regulas prasībām

Gadu pēc Eiropas Savienības Vispārīgās datu aizsardzības regulas (VDAR) stāšanās spēkā tikai ceturtā daļa uzņēmumu ar pārliecību var teikt, ka bez grūtībām tikuši galā ar visu regulas prasību ieviešanu. Savukārt gandrīz trešā daļa joprojām turpina darbu pie datu apstrādes procesu uzlabošanas un pielāgošanas atbilstoši regulai, liecina  grāmatvedības un uzņēmuma vadības sistēmas "Tildes Jumis" veiktā aptauja.

Lasīt vairāk...

Lasītāja vaicā: Kad manam dēlam būs zāles?

Šogad divas reizes man ir bijusi nepieciešamība pierakstīt bērnus pie speciālista – vienu reizi, kad sporta ārsts nozīmēja dēlam kardiologa pārbaudi, otro reizi, kad meitai bija nepieciešams acu ārsta apmeklējums –, un abas reizes man laipni tika atteikts. Pieraksti esot pilni! Tas bērniem, un tas gada sākumā! Pilnīgi bezcerīgi. Taču vēstule, kuru "Rīgas Apriņķa Avīzes" redakcija saņēma pagājušonedēļ, atgādina, ka veselības aprūpē speciālistu nepieejamība nav vienīgā problēma. Lūk, ar kādu problēmu saistībā ar medikamentu nepieejamību viņas dēlam saskārusies māmiņa Gita no Mārupes.

Lasīt vairāk...

Akcijā "Pērc, ziedo, pabaro" aicina atbalstīt dzīvnieku patversmju iemītniekus

Rūpējoties par četrkājainajiem draugiem, kam šobrīd nav savu māju, "Rimi Latvia" sadarbībā ar "Mars Latvia" no 21. maija līdz 17. jūnijam jau ceturto reizi rīko labdarības akciju “Pērc, ziedo, pabaro”. Tās ietvaros ikviens iedzīvotājs ir aicināts atbalstīt patversmēs mītošos dzīvniekus, iegādājoties un ziedojot dzīvnieku barību un citus mājdzīvniekiem piemērotus produktus "Rimi" veikalos visā Latvijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.