Menu
 

Trešdiena, 23 Jūnijs 2021

Dabai draudzīgāki Jāņi: ko uzlabot jau šajos svētkos?

Līgo svētki ir vieni no populārākajiem latviešu svētkiem, neizpaliek ne ugunskurs, ne bagātīgi klāts galds. Kā, svinot Līgo svētkus, padomāt ne tikai par tradicionālajām aktivitātēm un to, ko likt galdā, bet arī par to, lai svinēšana ir dabai draudzīga? “Rimi bērniem” jauniešu lietu eksperts Klāvs Smildziņš kopā ar ģimeni dalās idejās videi draudzīgākai līgošanai.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 46 procentiem Pierīgas iedzīvotāju galvenais kritērijs alus izvēlē ir garša

Latvijā nepilnai pusei jeb 42% sabiedrības galvenais kritērijs Jāņu alus izvēlē ir garša. Savukārt katrs ceturtais no aptaujātajiem cilvēkiem atzīst, ka viņa izvēli nosaka iepriekšēja lietošanas pieredze un ražotājs, liecina Latvijas alus darītavas un bezalkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmuma “Cēsu alus” un kompānijas “Norstat” veiktā pētījuma rezultāti.

Lasīt vairāk...

Vasarīgas alternatīvas Līgo svētku galdam

Līgo svētkiem strauji tuvojoties, aizvien aktuālāks kļūst jautājums par to, ko šogad celt galdā un kā palutināt savas garšas kārpiņas līdz pat rīta gaismai. Tradicionālās Līgo ēdienu receptes nenoliedzami noder paaudžu paaudzēs, taču, lai vasaras saulgriežus padarītu divtik lustīgus, ir vērts atsvaidzināt svētku galdu arī ar mazāk ierastiem ēdieniem Līgo noskaņās. Ieteicams ņemt talkā jau labi pazīstamas Līgo ēdienu sastāvdaļas un izmantot tās jaunu garšas kombināciju radīšanai, pārsteidzot gan sevi, gan arī svētku viesus.

Lasīt vairāk...

Foto: Vasaras saulgriežu laiks Siguldā

Vasaras saulgrieži ir īpašs laiks, kad piedzīvojam gada garāko dienu un īsāko nakti. Tradicionāli latviešiem ierasts Jāņus svinēt ar kopīgiem ugunskuriem un līgošanu, bet šogad lieli pasākumi valstī noteikto ierobežojumu dēļ, tostarp ierastās kopīgās Jāņu svinības, Siguldā nenotiks.

Lasīt vairāk...

Meiju pļaujas laiks: kāpēc no populārā Jāņu rotājuma labāk atteikties

Bērzu meijām rotāta māja ir viens no neatņemamiem Vasarsvētku un arī Jāņu elementiem. Vīstošās lapas pilda telpu ar burvīgu aromātu, bet zaļie zari palīdz piesegt neizskatīgākos stūrus un ļauj justies kā dabas skāvienā. Tomēr jāatceras, ka katra nocirstā meija ir bērzs, kam nebūs lemts izaugt un dot vērtīgu ieguldījumu apkārtējās vides labklājībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.