Menu
 

Piektdiena, 04 Jūnijs 2021

Saulkrastu novadā pašvaldību vēlēšanu iepriekšējā balsošanā piedalījusies gandrīz piektdaļa vēlētāju

Pašvaldību vēlēšanu iepriekšējā balsošanā Vidzemē nobalsojuši 13,56 procenti vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija. Jaunveidojamos Pierīgas novados lielākā aktivitātes bijusi vērojama Saulkrastu novadā, kur par 15 vietām dome sacenšas astoņi saraksti un kur savas balsis līdz piektdienas vakaram atdevusi gandrīz piektdaļa vēlētāju – 19,68 procenti. Turklāt tas ir lielākais skaitlis visā Latvijā.

Lasīt vairāk...

12 % iedzīvotāju vasaras sezonā plāno palielināt tēriņus, 40 % – samazināt

Vasaras brīvdienām Latvijas iedzīvotāji plāno tērēt nedaudz vairāk kā pusi (53 %) no saviem ikmēneša ienākumiem. Turklāt vairāk nekā desmitā daļa iedzīvotāju (12 %) šajā vasaras sezonā plāno palielināt tēriņus salīdzinājumā ar pagājušo gadu, bet 48 % tērēs tikpat, cik pagājušā gada vasarā, liecina “Ferratum Group” ikgadējais pētījums.

Lasīt vairāk...

Turaidas muzejrezervāts pakāpeniski atver ekspozīcijas telpās

Turaidas muzejrezervāts pakāpeniski atsāks apmeklētājiem atvērt ekspozīcijas telpās. Jau ceturtdien atvērtas ekspozīcijas Turaidas pils rietumu korpusā un galvenajā tornī, kā arī ekspozīcija “Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē” dārznieka mājā, bet no 4.jūnija apmeklējumam pieejama Turaidas baznīcas ekspozīcija, informēja muzejrezervātā.

Lasīt vairāk...

Dzintris Kolāts. Trakais vēlēšanu rats

“Pamuļķais Ješka arī šiten tajā sarakstā, nu! Un tā dullā Paulīne, kas večus kā cimdus maina! Vai tas i normāli?! Par tiem tak nevar balsot, ne nost mirdams!” – “Tas vēl nekas, mīļā! Paveries tai otrā sarakstā! Tur tak visi zagļi vienā rindā! Un Reinjankiņš ar’! Tas tak nevienu dienu nav skaidrā... Dies, pasargā – par tādiem vēlēt!”

Lasīt vairāk...

VAAD: Pērn nav bijis neviena gadījuma, kad augu aizsardzības līdzekļu lietošanas rezultātā būtu gājušas bojā bites

  • Publicēts Vide

Pērn Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) veicis 1874 augu aizsardzības līdzekļu (AAL) lietošanas uzraudzības pārbaudes un informē, ka 2020. gadā nav bijis neviena gadījuma, kad AAL lietošanas rezultātā gājušas bojā bites. Lai veicinātu cieņpilnas attiecības ar kaimiņiem un pasargātu bišu dravas, VAAD skaidro noteikumus un labās prakses piemērus, kas jāievēro gan augkopjiem, gan biškopjiem.

Lasīt vairāk...

Šogad pašvaldību vēlēšanās KNAB nepieredzēti bieži sastapies ar iespējamu administratīvo resursu izmantošanu aģitācijai

Šī gada pašvaldību vēlēšanās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nepieredzēti bieži pats saskatījis gadījumus un no iedzīvotājiem saņēmis informāciju par iespējamu pašvaldību administratīvo resursu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijai, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.