Menu
 

Sestdiena, 19 Jūnijs 2021

No jūlija visiem internetā iegādāto preču sūtījumiem no valstīm ārpus ES tiks piemērots PVN

No 1.jūlija par visām precēm, ko iedzīvotāji būs iegādājušies tiešsaistes pārdošanas vidē un saņems sūtījumos no valstīm, kas nav Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, būs jānoformē importa muitas deklarācija un jāsamaksā pievienotās vērtības nodoklis (PVN), atgādināja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Kā mainījies alkohola patēriņš kopš pandēmijas sākuma

Lai arī epidemioloģiskā situācija Latvijā pakāpeniski uzlabojas, tomēr jaunākie “BENU Aptiekas” Stresa termometra dati atklāj, ka kopumā 19% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju kopš pandēmijas sākuma alkoholu ir sākuši lietot biežāk (7% – izteikti biežāk, 12% – nedaudz biežāk), 38% izmaiņas alkohola lietošanas paradumos nav novērojuši, 16% alkoholu kopš pērnā gada marta kopumā lieto mazāk nekā pirms tam, 25% alkoholu nelieto vispār, bet 2% konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Lasīt vairāk...

Titurgas ezerā noteikts aizliegums peldēties (papildināta)

  • Publicēts Vide

Pēc Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes pasūtījuma, SIA “Vides audits” laboratorija veikusi ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens: Daugmalē – Daugavā pretī Nāves salai, Ķekavā – Sausajā Daugavā Dārznieku ielā un Ķekavas upē “Dambītī”, Katlakalnā – Sausajā Daugavā Ievu ielā un Daugavā Ziedonī, kā arī Baložos – Titurgas ezerā.

Lasīt vairāk...

Izglītības metodiķe Ādažos: Atļaut bērnam saplānot ģimenes brīvdienas

Vasaras brīvlaiks ir sācies un, lai gan šogad nav plašu iespēju ceļot ārpus Latvijas, ģimenes var pavadīt aizraujošas brīvdienas arī Latvijā. Siltajā un saulainajā laikā vienlīdz aktīvi un interesanti var pavadīt arī darba dienu vakarus. Kā veiksmīgāk plānot atpūtu, ja ģimenē ir pirmsskolas vai skolas vecuma bērni, un, vai brīvdienu plānošanu var uzticēt arī atvasēm?

Lasīt vairāk...

Rīgas līča piekrastē pie Saulkrastiem no ūdens izcelti nelegāli tīkli 1,7 km garumā

  • Publicēts Vide

Valsts vides dienesta (VVD) Vidzemes reģionālās vides pārvaldes inspektori 17. jūnijā atklāja vairākus pārkāpumus, Rīgas līča piekrastē pie Saulkrastiem kontroles reida laikā no ūdens izceļot nelegālus tīklus 1,7 kilometru garumā un uzsākot administratīvā pārkāpuma procesu. Reidu laikā inspektori arī informēja zvejniekus par noteikumu prasībām, izmantojot principu “Konsultē vispirms”. Trīs gadījumos zvejniekiem tika izteikts aizrādījums.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.