Menu
 

Otrdiena, 11 Oktobris 2022

Kas jāņem vērā, pērkot auto rezerves daļas internetā?

Jums ir auto, tātad periodiski būs nepieciešamība pēc autodaļām. Var iet uz tuvāko veikalu vai arī pašam atrast nepieciešamo auto rezerves daļu. Nevienā veikalā uz pasaules nav pieejams pilnīgi viss. Tātad skatāmies interneta veikalā, kuru princips ir piedāvāt labāko risinājumu no dažādiem piegādātājiem un dažādām valstīm.

Lasīt vairāk...

Rīgas un Pierīgas pedagogus aicina piedalīties mācībās "Ievads eTwinning"

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla “eTwinning” ietvaros aicina visu mācību priekšmetu sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas pedagogus pieteikties bezmaksas sešu stundu pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kursam “Ievads eTwinning”, kas norisināsies 2022.gada 25. un 26.oktobrī Rīgas Teikas vidusskolā, informē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Pedagogu digitālās pratības pilnveides nodaļas projektu koordinatore Linda Muižniece.

Lasīt vairāk...

Fiskālās disciplīnas padome norāda uz grūtībām jaunu valsts izdevumu finansēšanā

Fiskālās disciplīnas padome kopumā atbalsta Finanšu ministrijas piedāvāto fiskālo stratēģiju un fiskālos mērķus nākamajiem gadiem, tomēr norāda uz ierobežotiem līdzekļiem jaunu valsts izdevumu finansēšanai. Kā norāda padomē, jaunajai valdībai būs grūts uzdevums - aizvien pieaugošās vajadzības nodrošināt ar ierobežotu finansējumu, ko prasa atgriešanās pie ilgtspējīgas un disciplinētas fiskālās politikas.

Lasīt vairāk...

Siguldā cikla "[Ie]nāc literatūrā" rudens sezonu sāks ar "Orbītas" filmu "Motopoiesis"

19.oktobrī plkst.18.00 kultūras centra "Siguldas devons" "Digiti" zālē notiks sarunu cikla "[Ie]nāc literatūrā" rudens sezonas pirmais pasākums. Dzejnieks Guntars Godiņš uz sarunu aicinājis apvienības "Orbīta" pārstāvjus, kuriem nupat klajā nākusi dzejas koncertfilma "Motopoiesis". Pēc sarunas notiks filmas seanss, informē kultūras centrā.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Tuvākajos mēnešos Latvijā gaidāms inflācijas pīķis

Patēriņa cenas Latvijā vēl turpina augt, taču tuvākajos mēnešos Latvijā ir gaidāms inflācijas maksimums un nākamā gada sākumā inflācija Latvijā sāks mazināties. Kā liecina Centrālās statistiskas pārvaldes publicētā informācija, šī gada septembrī patēriņa cenas Latvijā palielinājās par 22,2 % salīdzinājumā ar 2021.gada septembri, savukārt salīdzinājumā ar augustu cenas Latvijā ir kāpušas par 1,6 %.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 59% skolotāju pēdējā gada laikā novērojuši mobingu starp skolēniem. Kādi ir risinājumi?

Sociālā projekta "#Neklusē" veiktās skolu aptaujas dati rāda, ka pēdējo 12 mēnešu laikā 59% skolotāju un 46% skolēnu saskārušies ar mobingu starp skolēniem skolas vidē. Taču par to, kā rīkoties šādās situācijās, kopumā zina vien trešdaļa (39%) skolotāju. Ceturtdaļa (26%) vecāku zina, kā rīkoties, ja bērns cieš no mobinga, bet trešdaļa (36%), ja bērns ir pāri darītājs.

Lasīt vairāk...

Latvijas florbola valstsvienības sastāvā iekļauti divi "Ķekavas" spēlētāji

  • Publicēts Sports

Latvijas vīriešu florbola izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki nosaucis tos 20 florbolistus, kuri pārstāvēs valsti pasaules čempionāta finālturnīrā, kas no 5. līdz 13. novembrim norisināsies Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā. Izlases sasatāvā iekļauti arī divi “Ķekavas” komandas spēlētāji – aizsargs Ralfs Orste un uzbrucējs Klāvs Jansons.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 17% vecāku uzskata, ka viņu bērniem trūkst finanšu pratības

Latvijā sestā daļa (17%) vecāku uzskata, ka viņu bērniem vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem trūkst finanšu pratības un tieši tādēļ viņiem netiek atvērts bankas konts un noformēta maksājumu karte, liecina "SEB bankas" veiktās aptaujas* dati. Lai veicinātu jauniešu zināšanas un prasmes plānot, vadīt un vairot personīgās finanses, "SEB banka" jau otro gadu īsteno Skolu vēstnešu programmu, kurā vēl līdz 23.oktobrim aicināti pieteikties 10. un 11.klašu skolēni no visas Baltijas, informē bankas pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.