Menu
 

Pirmdiena, 17 Decembris 2018

Foto: Ikšķilē aizvadīta tikšanās ar gleznotāju Džemmu Skulmi

16. decembrī Ikšķiles tautas namā sirsnīgā atmosfērā notika tikšanās ar vienu no Latvijas mākslas simboliem – gleznotāju Džemmu Skulmi. Pasākuma ieskaņā Kultūras pārvaldes vadītāja Dace Jansone norādīja: "Mēs ļoti ilgi gaidījām šo dienu. Ir laiks, kad mēs saņemam daudz dāvanu, un šī tikšanās ir vislielākā. Mums jābūt ārkārtīgi laimīgiem, ka mēs dzīvojam vienā laikmetā ar Džemmu Skulmi." Arī Lauma Palmbaha, kurai pateicoties šī tikšanās notika, uzrunāja klātesošos, informē Ikšķiles novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Par Pierīgas "Gada bibliotekāri" kļuvusi Saulkrastu bibliotēkas vadītāja

Šī gada 12. decembrī Inčukalna tautas namā uz gada noslēguma pasākumu pulcējās vairāk nekā 83 Pierīgas reģiona bibliotēku darbinieki. Pasākuma galvenais mērķis bija atskatīties un izvērtēt aizvadītā 2018. gada laikā iespēto un sasniegto Pierīgas bibliotēku attīstībā, kā arī uzslavēt un godinātu tos bibliotekārus, kuri snieguši neatsveramu ieguldījumu sava novada bibliotēku darbībā, informē Inčukalna novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Mārtiņš Pozņaks.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzejā aicina uz ziemas saulgriežu svinībām

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs sestdien, 22. decembrī, no plkst. 13.00 līdz 17.00 aicina uz ziemas saulgriežu svinībām un Bluķa vakaru. Gada īsāko dienu un garāko nakti atzīmēs ar tradicionālo bluķa vilkšanu un maskoto gājienu, skanīgām rotaļām kopā ar folkloras kopām, ziemīgām darbnīcām un gardumiem, kā arī amatnieku un mājražotāju tirdziņu.

Lasīt vairāk...

Aptauja Saulkrastos: Kā plānojat iegūt Ziemsvētku egli?

Tirdzniecības vietās pircējiem, kā katru gadu, tiek piedāvātas visdažādākās Ziemsvētku egles – gan zāģētas, gan podiņos stādītas. To cena svārstās no 3,50 eiro līdz vairākiem desmitiem eiro atkarībā no egles sugas, kupluma un garuma. Tāpat plašs ir mākslīgo egļu klāsts, taču, iegādājoties tādu, jārēķinās ar krietni lielākiem tēriņiem – sākot no nepilna simta līdz vairākiem simtiem eiro. Tomēr "Rīgas Apriņķa Avīzes" aptaujātie cilvēki priekšroku dod pašu gādātai eglītei un tās zariem.

Lasīt vairāk...

"Olainfarm" apgrozījums novembrī audzis par 8%

AS “Olainfarm” provizoriskie konsolidētie šī gada novembra rezultāti liecina, ka realizācija ir sasniegusi 10,9 miljonus eiro, kas ir 8% pieaugums pret pagājušā gada novembri. Arī vienpadsmit mēnešu griezumā “Olainfarm” grupas pārdošanas ir augušas par 7%, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, un sasniegušas 112,6 miljonus eiro. Šī gada 11 mēnešos “Olainfarm” koncerns realizējis produkciju 52 pasaules tirgos.

Lasīt vairāk...

Apbalvoti sportiskākie Pierīgas novadi

  • Publicēts Sports

Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldē sveikti šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu uzvarētāji. Pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Mārupes novads, kas tikai par vienu punktu apsteidza Babītes novadu. Trešajā vietā Stopiņu novads.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.