Menu
 

Pirmdiena, 24 Septembris 2018

Foto: Ar izšķirošām cīņām Baložos noslēgusies "xRace" piedzīvojumu sacensību devītā sezona

  • Publicēts Sports

Pagājušajā nedēļas nogalē, 22. septembrī, Ķekavas novada Baložos aizritēja “xRace” piedzīvojumu sacensību sezonas pēdējais, ceturtais posms. “xRace” devītās sezonas noslēgumā grūtākajā un garākajā “Garmin” Sporta distancē uzvarēja favorīti un sezonas līderi “Lūzumpunkts” no Rīgas. Tikmēr “Nature Valley” Tautas distancē, kur bija vislielākā konkurence, pirmo vietu ieguva rīdzinieki no “Ko te notiek”, bet īsākajā “Isostar” draugu un ģimenes distancē ar visiem savāktajiem kontrolpunktiem finišu pirmie sasniedza “Dhanu Team”.

Lasīt vairāk...

"Brīvdienu mūzikas" rudens ciklu Jūrmalā atklās trio "Art-i-Shock"

Turpinot klausītāju iemīļoto koncertu ciklu “Brīvdienu mūzika”, Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols 2018. gada rudenī aicina klausītājus uz trīs koncertiem, kuros būs iespēja tikties ar leģendāro ģitāristu un mūziķi Aivaru Hermani, bungu un dūdu grupu “Auļi”, kā arī dzirkstošo kameransambli trio “Art-i-Shock”, kura dalībnieces ar klausītājiem tiksies jau 30. septembrī plkst. 14.00 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē.

Lasīt vairāk...

Kompetencēs balstīta izglītība – kas sagaida Pierīgas skolēnus un skolotājus? Baldone un Sigulda

Pagājušajā nedēļā Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Izglītības likumā, kas nosaka jaunā izglītības satura pakāpenisku ieviešanu – pāreju uz kompetenču pieejā balstītu mācību saturu. Izglītības un zinātnes ministrijas skatījumā šīs izmaiņas veicinās izglītības kvalitātes paaugstināšanu un sagatavos 21. gadsimtam atbilstošus profesionāļus, kuri skolā iegūtās zināšanas un prasmes spēs veiksmīgi pielietot dažādās dzīves situācijās. Vai tā būs? Kā Pierīgas novadu skolas vērtē šo lēmumu? Kā izmaiņas izglītības sistēmā ietekmēs skolu turpmāko darbu?

Lasīt vairāk...

Ikšķilē ar lieliski aizvadītu finālposmu noslēgusies 17. "SEB" MTB maratona sezona

  • Publicēts Sports

Svētdien Ikšķilē ar lielo finālposmu noslēdzās 17. "SEB" MTB maratona sezona. Prestižajā “Toyota Hybrid” distancē pārliecinoši ātrākais izrādījās profesionālais šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš, kamēr kopvērtējuma triumfs “ZZK” vienības pārstāvim Dmitrijam Sorokinam. “Virši – A” distancē posmā un kopvērtējumā uzvarēja Jānis Priževoits un Santa Sanija Jurgena.

Lasīt vairāk...

Aptauja Siguldā: Kā pavadīsiet "pāvesta brīvdienu"?

Pāvests Francisks ieradies triju dienu vizītē Baltijas valstīs. Lietuvā, Kauņā, viņš vadīja misi, Igaunijā, Tallinā, būs ekumeniska tikšanās ar jauniešiem, un tikai Latvijā viņš vadīs ekumenisku dievkalpojumu, turklāt atšķirībā no citiem viņa vadītajiem dievkalpojumiem tas notiks luterāņu dievnamā – Doma baznīcā. Latvijā šī diena ir noteikta kā brīvdiena.

Lasīt vairāk...

Rīgas Doma kora skolas jauktais koris iegūst Baltijas jūras koru konkursa Grand Prix

Par Trešā starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa 1. vietas un Grand Prix ieguvēju, saņemot īpašo Jūrmalas pilsētas kausu un 3500 eiro “Latvijas Valsts mežu” Lielo balvu, kļuva Rīgas Doma kora skolas jauktais koris (diriģents Jurģis Cābulis). Otro vietu un 2000 eiro naudas balvu saņēma jauktais koris “Parahyangan Catholic University Choir” (Indonēzija). Trešo vietu un 1000 eiro naudas balvu ieguva meiteņu koris “Elleri” (Igaunija).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.