Menu
 

Otrdiena, 07 Janvāris 2020

Krimuldas muižā piedāvā mākslas terapijas sesijas

Aizvadītajā gadā rehabilitācijas centra “Krimulda” kolektīvā uzņēma mākslas terapeiti Vitu Beinerti, kas ar mākslas terapijas palīdzību var mazināt emocionālus traucējumus, uzvedības problēmas, ēšanas traucējumus, mācīšanās traucējumus, ar stresu saistītus, neirotiskus traucējumus, sensorus un fiziskus traucējumus, garīgās attīstības traucējumus.

Lasīt vairāk...

Veicinās bērnu drošību spēļu laukumos

Preču un pakalpojumu drošuma likumā noteiktas vispārīgās drošuma prasības, kas ir attiecināmas arī uz bērnu spēļu laukumiem. Bērnu spēļu laukumu un tajos esošo iekārtu uzraudzību veic Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), kas pēdējo gadu laikā veiktajās pārbaudēs konstatējis neatbilstības visos pārbaudītajos spēļu laukumos. Ik gadu dzirdēts par cietušiem bērniem drošuma prasībām neatbilstošu spēļu vai citu aktivitāšu iekārtu lietošanas dēļ, informē Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Lasīt vairāk...

Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode vienmēr meklē jaunas idejas

1. janvāris pavisam oficiāli uzskatāms par Latvijas Radio 3 "Klasika" dzimšanas dienu, un šogad "Klasika" svin jau divdesmit ceturto jubileju. Radiostacijas dzimšanas dienā bija sarūpēta dāvana klausītājiem – diriģenta Andra Nelsona vadītā "Vīnes filharmoniķu" tradicionālā Jaungada koncerta tiešraide no Vīnes. Taču, kā sola LR3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode, šogad netrūks arī citu aizraujošu un interesantu raidījumu: intervijas ar pašmāju mūziķiem un pasaules zvaigznēm, koncertu un operu tiešraides tepat no Latvijas un pasaules koncertzālēm un opernamiem, ierakstu apskati… "Paldies, ka esat un būsiet kopā ar mums!" saka Gunda.

Lasīt vairāk...

Raidījums "Literatūre" atgriežas ar astoņiem jauniem stāstiem

16. janvārī pie LTV skatītājiem atgriezīsies raidījums "Literatūre", kas pirmajā sezonā pierādīja, ka par literatūru ir iespējams runāt saistoši un skatītājus uzrunājoši. Astoņās epizodēs Marta Selecka un Gustavs Terzens ceļos literatūras pasaulē: tiksies ar mūsdienu literātiem un caur tekstiem – arī ar aizgājušo laiku rakstniekiem, kuri atstājuši neizdzēšamas pēdas latviešu literatūras vēsturē.

Lasīt vairāk...

Konkursā uz Salaspils ūdensapgādes uzņēmuma valdes locekļa amatu pieteikušies 11 pretendenti

Salaspils novada dome izsludinātajā konkursā uz pašvaldības ūdensapgādes uzņēmuma SIA "Valgums-S" valdes locekļa amatu pieteikušies 11 pretendenti, aģentūrai LETA apliecināja pašvaldības pārstāve Lolita Balcerbule. Pēc viņas teiktā, šīs nedēļas laikā tiks pabeigta visu pretendentu izvērtēšana un nākamās nedēļas sākumā varētu būt zināms arī konkursa uzvarētājs.

Lasīt vairāk...

Latvijas superogas, ko iekļaut uzturā labākai dzīvei

Uztura speciālisti, blogeri un sabiedrībā populāri cilvēki mēdz labprāt dalīties atziņās par veselīgu uzturu, nereti minot tādus superveselīgus produktus kā čia sēklas un godži ogas. Taču ne mazāk jaudīgas ir vietējās linsēklas un dzērvenes. Protams, šo produktu uzturvērtība nav identiska, taču galvenā veselīga uztura ideja ir tāda, ka jācenšas lietot pēc iespējas vairāk pašu zemes produktu, norāda “Rimi” veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.