Menu
 

Piektdiena, 15 maijs 2020

Eiropas Savienības dalībvalstīm vajadzīgi 2 triljoni eiro, lai atgūtos pēc Covid-19

Eiropas Parlamenta (EP) rezolūcijā par jauno Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu un atveseļošanas plānu deputāti prasa spēcīgu stratēģiju, kuras centrā ir iedzīvotāju vajadzības un pamatā ir ES budžets. Rezolūcija tika pieņemta piektdien ar 505 balsīm par, 119 pret un 69 atturoties, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Lasīt vairāk...

No pirmdienas satiksme uz Rīgas apvedceļa pārvada pār Daugavpils šoseju notiks pa vienu braukšanas joslu

No pirmdienas, 18.maija, uz Rīgas apvedceļa Baltezers–Saulkalne (A4) pārvada pār Daugavpils šoseju (A6) satiksme tiks organizēta pa vienu braukšanas joslu. Šajā vietā arī tiks ieviests ātruma ierobežojums 50 km/h, braukšanas joslas platums būs 3,5 metri, informēja VAS “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā.

Lasīt vairāk...

Šāgada pirmajā ceturksnī Latvijas tūristu mītnēs viesu skaits samazinājies par 13,1 %, martā – par 53,6%

2020.gada 1. ceturksnī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 399,5 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 13,1 % mazāk nekā 2019. gada 1. ceturksnī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. Salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, viesu pavadīto nakšu skaits samazinājies par 10,5 % un bija 815,9 tūkstoši. Vidējais viesu uzturēšanās ilgums tūristu mītnēs bija divas naktis.

Lasīt vairāk...

"Getliņi EKO" kļūst par Lielās talkas atbalstītāju

  • Publicēts Vide

Tuvojoties Lielās talkas dienai, SIA “Getiņi EKO” pieņēmusi lēmumu atbalstīt talku un nodrošināt 22 pašvaldībām iespēju nodot Lielās talkas atkritumus par samazinātu cenu. Šāds atbalsts ir būtisks gan pašvaldībām, gan to iedzīvotājiem, jo tas ir ne vien finansiāls, bet arī nodrošinājums tam, ka Lielās talkas atkritumi tiks savākti pilnībā un ātri, norāda talkas rīkotāji.

Lasīt vairāk...

Izskanēs klātienes koncertstāstu sērija "Koncerts pirmajā rindā"

No 21. maija trīs vakarus pēc kārtas kultūrtelpā “Hanzas perons” Rīgā tiks uzsākta ekskluzīva klātienes koncertstāstu sērija “Koncerts pirmajā rindā”. Tajā piedalīsies mākslinieciski augstvērtīgi Latvijas mūziķi, sniedzot saviem cienītājiem mājīgu, akustisku koncertpriekšnesumu, kā arī pastāstot par atskaņotajiem skaņdarbiem.

Lasīt vairāk...

Foto: Siguldā izveidots jauns pastaigu maršruts "Zied ievas Gaujas senielejā"

Sigulda jau izsenis ir viens no iecīnītākajiem maršrutiem dabas un pilsētvides dažādības baudīšanai, tādēļ Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs izveidojis aktuālu maršrutu, lai vēl labāk iepazītu tā saukto Vidzemes Šveici. Jaunais pastaigu maršruts “Zied ievas Gaujas senielejā” ir 6 kilometru garš, un tajā vislabāk iespējams vērot plaukstošās ievas gan mežmalās, gan upes ielejā, vēsta Siguldas novada pašvaldība.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.