Menu
 

Piektdiena, 09 Augusts 2019

Ķekavas apvedceļa PPP iepirkuma otrajā kārtā piedāvājumus iesnieguši divi pretendenti

Iepirkuma “Publiskās un privātās partnerības līgums par E67/A7 Rīga–Bauska–Lietuvas robeža (Grenctāle) posma 7,9-25,0 km (Ķekavas apvedceļa) projektēšanu, būvniecību, finansēšanu un uzturēšanu” sākotnējā piedāvājuma izstrādes kārtai savus piedāvājumus ir iesnieguši divi pretendenti, informēja VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Komunikācijas daļā.

Lasīt vairāk...

Pirmajā pusgadā Latvijas eksports pieaudzis par 0,3%, imports – par 4,3%

Šī gada pirmajā pusgadā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums faktiskajās cenās sasniedza 13,83 miljardus eiro – par 336,1 miljonu eiro jeb 2,5 % vairāk nekā 2018. gada atbilstošajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes operatīvie dati. Eksporta vērtība veidoja 6,18 miljardus eiro (palielinājums par 20,6 miljoniem eiro jeb 0,3 %), bet importa – 7,65 miljardus eiro (pieaugums par 315,5 miljoniem eiro jeb 4,3 %).

Lasīt vairāk...

Foto: "Latvijas dzelzceļš" atzīmē simtgadi ar krāšņiem dārza svētkiem

Izglītojošas lekcijas par dzelzceļu kino, arhitektūrā un mākslā, muzikālās performances tādu mākslinieku kā Vestards Šimkus, Elizabete Balčus, Rīgas Modes, Ezeri, Maija un Reinis Sējāni, klavieru kvartets “Quadra” izpildījumā – to visu apmeklētāji Dzelzceļa muzejā 8.augusta vakarā varēja baudīt par godu VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) simtgadei.

Lasīt vairāk...

Pirmajā pusgadā autozagļi visvairāk iekārojuši "Toyota" un "BMW" spēkratus

Šā gada pirmajos sešos mēnešos no autozagļiem visbiežāk cietuši “Toyota”, “BMW” un “Volvo” markas automašīnu īpašnieki, turklāt par teju 24% palielinājies izmaksāto atlīdzību apjoms, liecina Apdrošināšanas akciju sabiedrības “BTA Baltic Insurance Company” (BTA) apkopotie dati par pieteiktajām KASKO apdrošināšanas atlīdzībām.

Lasīt vairāk...

VARAM: Reģionālās politikas pamatnostādnes 2021.-2027.gadam mazinās Latvijas reģionu ekonomisko atšķirību

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir izstrādājusi Reģionālās politikas pamatnostādņu 2021.-2017.gadam  projektu (turpmāk – pamatnostādnes) ar mērķi veicināt Latvijas reģionu izaugsmi. Ir uzsākta šī dokumenta sabiedriskā apspriešana, tas ir pieejams VARAM tīmekļa vietnē, un komentārus var iesniegt līdz 22.augustam.

Lasīt vairāk...

Aptauja Salaspilī. Kā dzīvi jūsu novadā ietekmēs administratīvi teritoriālā reforma?

Augusta pirmajās dienās pabeidzot konsultācijas ar pašvaldībām, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) atzīst, ka sākotnējā administratīvajā piedāvājumā būs izmaiņas, lai gan pagaidām netiek atklāts, kuru pašvaldību nākotni tās varētu skart. Tā varētu būt gan Pierīga, gan citas Latvijas vietas.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Krievija, Amerika un mūsu brāļi bāleliņi

ASV speciālā izmeklētāja R.Millera maijā publicētais gala ziņojums par to, vai Krievija iejaukusies un koordinēti palīdzējusi D.Trampam uzvarēt vēlēšanās, jau ir gandrīz vai aizmirsies, bet Rietumu elites klanu cīņa “klusi mierīgi” turpinās. Vairākus secinājumus var izdarīt jaunā šīs cīņas etapa sākumā.

Lasīt vairāk...

Svētdien gaidāmas izmaiņas autobusu maršrutos Jaunmārupes, Baložu un Katlakalna virzienā

Sacensību “Rīgas triatlons 2019” dēļ, svētdien, 11. augustā, no kustības sākuma līdz aptuveni plkst. 17.00 tiks slēgta kustība Mūkusalas ielā no Bieķensalas ielas virzienā uz Akmens tiltu un pa nobrauktuvi no Akmens tilta uz Mūkusalas ielu līdz Akmeņu ielai, kā rezultātā tiks veiktas vairākas izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā, informē “Rīgas satiksme”.

Lasīt vairāk...

Teikmanis: Valsts prezidents būs aktīvs iekšpolitikā un ārpolitikā, pirmais darbības mēnesis to apliecinājis

Valsts prezidents Egils Levits savā darbībā būs aktīvs iekšpolitikā un ārpolitikā, jo jau pirmajā prezidentūras mēnesī viņš ir ticies ar daudziem cilvēkiem un acīmredzami prezidenta viedoklī ieklausās, jo tas ir skaidrs un izvērtēts, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidenta kancelejas vadītājs, līdzšinējais Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.