Menu
 

Trešdiena, 14 Augusts 2019

Bīstami strauji samazinās Latvijas informatīvā telpa. Vai varam to atļauties?

Raugoties no nacionālo mediju prizmas, Latvijas informatīvajā telpā ir izveidojusies mediju nozares krīze, un, kā mediju nozares eksperti paši to mēdz raksturot – samazinās/sašaurinās Latvijas interesēm atbilstošā mediju telpa. Pēc būtības tas apdraud ne tikai demokrātiskas sabiedrības attīstības iespējas, bet arī demokrātisku sabiedrību kā tādu. Šīs krīzes pamatā ir gan politiskie, gan ekonomiskie, gan arī tehnoloģiskie apstākļi un dažkārt tie ir savstarpēji ļoti saistīti.

Lasīt vairāk...

Tūrisma mītnēs viesu pavadīto nakšu skaits pirmajā pusgadā Latvijā audzis par 3%

2019.gada 2. ceturksnī Latvijas tūristu mītnēs apkalpots 781,1 tūkstotis ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 1,1 % vairāk nekā 2018. gada 2. ceturksnī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati. Salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, viesu pavadīto nakšu skaits audzis par 3 % un sasniedzis 1,48 miljonus. Vidējais viesu uzturēšanās ilgums tūristu mītnēs bija 1,9 naktis. Pirmajā pusgadā Latvijas tūrisma mītnēs uzņemti 1,24 miljoni viesu, no tiem 849,9 tūkstoši no ārvalstīm.

Lasīt vairāk...

Mellužu estrādē sestdien balli spēlēs "Menuets"

Sestdien, 17. augustā, atjaunotajā Mellužu estrādē Jūrmalā bezmaksas balli brīvā dabā spēlēs leģendārā rokgrupa “Menuets”. Grupas kodolu veido jūrmalnieki, kuri šeit sākuši pirmos mēģinājumus, daži no viņiem Jūrmalā dzīvo vairākās paaudzēs, norāda pilsētas pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

No 2.septembra pasta nodaļām Saulkrastos, Siguldā un Kauguros mainīs darbalaiku

Izanalizējot klientu paradumus un pasta pakalpojumu pieprasījumu, no 2.septembra tiek mainīts Kauguru, Saulkrastu un Siguldas pasta nodaļas darbalaiks. Pamatā vairākās darbdienās par vienu stundu tiek pagarināts klientu apkalpošanas laiks, tādējādi nodrošinot sūtījumu ērtu saņemšanu strādājošajiem klientiem, bet sestdienas noteiktas par brīvdienām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.