Menu
 

Piektdiena, 23 Augusts 2019

Saeimā svinīgi atklāta Baltijas ceļa zāle

Godinot "Baltijas ceļa" 30. gadadienu, piektdien, 23. augustā, klātesot vairāku valstu parlamentāriešiem, Saeimā svinīgā ceremonijā atklāta Baltijas ceļa zāle, informē Saeimas Preses dienestā. Uzrunājot klātesošos, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece akcentēja, ka Baltijas ceļš ir apliecinājums tautas stingrajai gribai, spējai vienoties un īstenot savus mērķus, lai nevardarbīgā pretošanās akcijā iestātos par brīvību.

Lasīt vairāk...

Saulkrastu un Vangažu vidusskolai piešķir statusu "eTwinning skola"

Saulkrastu vidusskola un Vangažu vidusskola ir to 34 Latvijas izglītības iestāžu skaitā, kurai piešķirts Eiropas līmeņa statuss “eTwinning skola”. Šī gada 26. augustā izglītības konferencē Ropažos “eTwinning” projektu koordinatore Liene Millere abu iestāžu vadības pārstāvjiem pasniegs “eTwinning skolas” atzinības zīmi un Eiropas Komisijas pateicības vēstuli.

Lasīt vairāk...

Vasaras karalis – arbūzs! Deviņas radošas idejas, ko ar to iesākt

Lai arī mūsu zemē arbūzi nogatavojas samērā maz un pašmāju zaļie milži veikalos nopērkami reti, arbūzu pamatoti varam dēvēt par Latvijas vasaras karali. Salds un sulīgs tas ir īpaši iecienīts un vienmēr sniedz patīkamu veldzējumu un spirdzinājumu. Protams, arbūzs vislabāk garšo tieši svaigs, taču arbūzu var izmantot arī radošāk, tādēļ pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "Elvi" piedāvā deviņas idejas, ko pagatavot no arbūza.

Lasīt vairāk...

Aicina uz folkloras festivālu "Pa Saulei" Saulkrastos

31. augustā Saulkrastos jau astoto reizi norisināsies folkloras festivāls “Pa Saulei”, kas vienuviet pulcēs desmitiem folkloras mūzikas izpildītāju un klausītāju. Festivāla programmā ieplānotas gan sadziedāšanās, danči, gan dažādas meistarklases un lielkoncerts, bet vakara noslēgumā – ugunskura un uguns skulptūru iekuršana jūrmalā.

Lasīt vairāk...

Peldu iela Siguldā. Pirms jebkuriem darbiem ir svarīgi izpētīt!

Pagājušajā nedēļā Siguldā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā esošajā Peldu ielā, tika konstatētas būtiskas plaisas ielas virskārtā, savukārt vairākus metrus no krasta tika pamanīta vieta Gaujā, kurā novērojama saduļķota ūdens veidošanās. Šā iemesla dēļ Siguldas novada pašvaldība pieņēma lēmumu līdz tālākai apstākļu noskaidrošanai slēgt transportlīdzekļu kustību šajā posmā, kā arī piesaistīt ekspertus ielas ģeoloģiskās izpētes veikšanai, pēc kuras tiktu pieņemts lēmums par iespējamajiem situācijas risinājumiem. "Rīgas Apriņķa Avīze" centās noskaidrot, kādi darbi jau veikti un kā šo situāciju vērtē eksperti.

Lasīt vairāk...

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas mūziķi velta dziesmu Baltijas ceļa gadadienai

Latviešu grupa "Instrumenti", lietuviešu dziedātāja Jazzu un Igaunijas grupas "Ewert and the Two Dragons" līderis Everts Sundja (Ewert Sundja) apvieno savus talantus, lai veltītu dziesmu Baltijas ceļa 30. gadadienai. Dziesma "Via Baltica" trīs Baltijas valodās aicina atcerēties, cik vērtīga ir brīvība, pēc kuras šīs trīs tautas ilgojās, kopīgi veidojot Baltijas ceļu, un nodot šo atziņu no paaudzes paaudzē, informē mūziķu pārstāve Inese Saulāja.

Lasīt vairāk...

Aptauja Mārupē. Vai piedalījāties "Baltijas ceļā"?

1989. gada 23. augustā pulksten 19.00 aptuveni divi miljoni Baltijas valstu iedzīvotāju sadevās rokās, veidojot cilvēku ķēdi no Tallinas caur Rīgu līdz Viļņai. Šī demonstrācija tika sarīkota, lai pievērstu pasaules uzmanību vēsturiskajiem notikumiem, no kuriem cietušas Baltijas valstis. "Baltijas ceļš" notika tieši 50 gadus pēc Molotova–Ribentropa pakta parakstīšanas, kad 1939. gada 23. augustā PSRS un Vācija sadalīja ietekmes sfēras Eiropas austrumu un ziemeļu daļā. 2009. gadā akcija "Baltijas ceļš" iekļauta UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" starptautiskajā reģistrā, tādējādi apliecinot akcijas nozīmīgumu pasaules mērogā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.