Menu
 

Ceturtdiena, 19 Marts 2020

Rīgā slēgs vairākus sabiedriskā transporta maršrutus un samazinās kustības biežumu

Valstī izsludināts ārkārtas stāvoklis vīrusa COVID-19 izplatības mazināšanai, ir noteikti dažādi ierobežojumi un rekomendācijas, kas radījis būtisku pasažieru skaita kritumu. Tādēļ no 21.marta tiks veiktas būtiskas izmaiņas Rīgas sabiedriskā transporta – tramvaju, trolejbusu, autobusu, minibusu un ekspresbusu – kustībā un sarakstos, vēsta SIA "Rīgas satiksme". Tiks slēgti nakts satiksmes maršruti.

Lasīt vairāk...

Zemnieku saeima: Zosu migrācijas rezultātā ir apdraudēti ziemāju sējumi, zaudējumi mērāmi vairākos miljonos eiro

Ņemot vērā šī brīža siltos laikapstākļus, lielākajā daļa Latvijas notiek intensīva gājputnu migrācija, kas šogad ir sakritusi ar situāciju, kad ziemājus neklāj sniega sega, tādēļ zosis sējumos uzturēsies ilgāk un izmantos tur pieejamo barības bāzi. Šajās platībās migrējušie putni rada neatgriezeniskus postījumus pat 100% apmērā un zaudējumi par gājputnu nodarītajiem postījumiem ir būtiski – no 300 līdz 500 eiro par hektāru, liecina biedrības “Zemnieku saeima” informācija.

Lasīt vairāk...

Piemēro apcietinājumu par smagas avārijas izraisīšanu alkohola reibumā pie Upesciema

Rīgas rajona tiesa, piedaloties Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurorei un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes inspektoram, piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu – personai, kas, atrodoties alkohola ietekmē, pirmdien, 16.martā, izraisīja smagu autoavāriju uz Rīgas apvedceļa, netālu no Garkalnes novada Upesciema.

Lasīt vairāk...

Siguldas novada pašvaldība lems par atbalstu krīzē vissmagāk cietušajiem uzņēmumiem

Siguldas novada pašvaldībā sagatavoti vairāki lēmumprojekti par atbalstu uzņēmumiem, kurus vissmagāk ietekmējusi ārkārtas situācija un noteiktie ierobežojumi vīrusa Covid-19 dēļ. Atbalsta pasākumu piemērošanai paredzētas izmaiņas pašvaldības noteikumos, paredzot, ka Siguldas novadā tiks piešķirtas nekustamā īpašuma nodokļa atlaides 90% apmērā uzņēmumiem, kas nodrošina izmitināšanas pakalpojumu, kā arī 50% apmērā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem.

Lasīt vairāk...

IZM kopā ar partneriem nodrošina 5000 viedierīču skolēniem, aicina valdību piešķirt līdzfinansējumu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nesen veiktajā aptaujā noskaidrojusi, ka Latvijā ir aptuveni 3% skolēnu, kuriem mājās nav ne datora, ne viedtālruņa ar interneta pieslēguma, kas rada grūtības šiem skolēniem piedalīties attālināto mācību procesā. Lai šo problēmu operatīvi risinātu, IZM uzrunāja privātos partnerus, kuri pauduši atbalstu viedierīču nodrošinājumam skolēniem attālinātā mācību procesa īstenošanai.

Lasīt vairāk...

Pārtikas banka aicina atsaukties labas gribas uzņēmējus

Latvijas Samariešu apvienības Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" aicina atsaukties uzņēmumus, kuri esošās ārkārtas situācijas apstākļos būtu gatavi ziedot pārtikas produktus ar ilgu derīguma termiņu, piemēram, miežu putraimus, mannu, auzu pārslas, makaronus, miltus, eļļu, gaļas vai zivju konservus, cukuru, rīsus, margarīnu, vistas buljonu vai zirņus.

Lasīt vairāk...

Pēc darbinieka ģimenes locekļa kontakta ar Covid-19 slimnieku uz laiku slēdz Baldones bērnudārzu

Ņemot vērā, ka Baldones pirmsskolas izglītības iestādē "Vāverīte" nodarbinātas personas ģimenes loceklis ir bijis tiešā saskarsmē ar laboratoriski apstiprinātu Covid-19 pacientu, līdz aprīlim bērnudārzs slēgts, taču no 23.marta tajā darbosies dežūrgrupa, aģentūrai LETA apliecināja Baldones novada domes izpilddirektore Tatjana Tihoņenko.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.