Menu
 

Pirmdiena, 10 Februāris 2020

Pēteris Strautiņš: Ieskrējiens pirms purva šķērsošanas

Pagājušais gads Latvijas ārējā tirdzniecībā noslēdzās uz pozitīvas nots. Decembrī eksports bija par 2,7 % lielāks nekā pirms gada un par 4,1 % lielāks nekā pirms mēneša, rēķinot attiecīgi kalendāri un sezonāli izlīdzinātajos datos. Labo sniegumu nodrošināja pērnā gada labās ražas eksports, bez šī efekta eksports gada griezumā būtu palicis gandrīz nemainīgs. Provizoriski vērtējot, vietēji ražoto preču un reeksporta pieaugums gada griezumā decembrī bija līdzīgs, atšķirībā no gada kopumā, kad eksportam klājās ievērojami labāk nekā reeksportam.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Preču eksportā pērn zemākais pieaugums kopš 2016. gada

Pērnais gads Latvijas eksportā noslēdzies ar nelielu pozitīvu pārsteigumu un decembrī Latvijas preču eksports salīdzinājumā ar 2018. gada decembri audzis par 3,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Lielāko daļu no šī pieauguma decembrī veidoja graudu eksports, kas salīdzinājumā ar 2018. gada nogali audzis par gandrīz 100%, Latvijas lauksaimniekiem izmantojot labvēlīgu situāciju graudu tirgū.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā, Saulkrastos un Babītē izskanēs kokļu mūzikas koncerti

Ar koncertu 22. februārī Jūrmalā sāksies triju koncertu cikls, kurā būs dzirdami koklētāju ansambļi no visas Latvijas. Pirmajā koncertā Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Dubultu koncertzālē piedalīsies ap 120 koklētāju no 10 Kurzemes un Zemgales pilsētām. Koncertā izskanēs tautas dziesmu apdares un latviešu komponistu oriģināldarbi atsevišķu ansambļu un apvienoto ansambļu izpildījumā.

Lasīt vairāk...

Komponists Jānis Strazds jubileju svinēs ar koncertiem Rīgā un Liepājā

Atzīmējot 40 gadu jubileju, komponists Jānis Strazds klausītājus aicina uz diviem atšķirīgiem koncertiem, kas notiks 13.februārī Rīgā, VEF Kultūras pilī, un 14.februārī Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars”. Kā saka komponists, gan Rīgā, gan Liepājā skanēs zināmas, koncertos un radio dzirdētas dziesmas, un arī vairāki pirmatskaņojumi.

Lasīt vairāk...

Salaspils "Wild Things" triumfē Latvijas Frisbija līgā, salaspilietes otrās

  • Publicēts Sports

Salaspils “Wild Things” vienība sestdien Latvijas Frisbija līgas trešo un pēdējo posmu noslēdza ar trim uzvarām, palika nepārspēta visas sezonas garumā un izcīnīja čempionu titulu. Dienu vēlāk bez zaudējumiem sezonu pabeidza arī “Valmieras” sieviešu komanda, kas uzvarēja dāmu konkurencē un otrajā vietā atstāja “Salaspils FK” frisbijistes.

Lasīt vairāk...

Students no Babītes – starp labākajiem pārdevējiem pasaulē

Pārdošanas un konsultāciju uzņēmuma “Southwestern Advantage” ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonijā Nešvilā, ASV, Latvijas studenti atzīti par vieniem no labākajiem pārdevējiem. Rīgas Tehniskā universitāte ieguva augsto 6. vietu starp 247 universitātēm, savukārt piektais labākais pārdevējs bija Latvijas students Toms Jančevskis no Babītes.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.