Menu
 

Pirmdiena, 11 Jūlijs 2022

Kāpēc Krievijai noteiktās sankcijas Latvijas uzņēmējiem liek meklēt juridisku palīdzību?

Ukrainā karš norit jau četrus mēnešus, teju tikpat ilgi ir spēkā Rietumvalstu noteiktās sankcijas Krievijā un Baltkrievijā bāzētiem uzņēmumiem, komercdarbības veicējiem u. c. Sankciju īstenošana ietekmē ne tikai subjektus, pret kuriem tās ir vērstas, bet arī tos, kuriem ir pienākums tās ievērot. Šobrīd jau varam secināt, ka sankciju ievērošana būtiski sarežģī Latvijas uzņēmumu ikdienu, tomēr vienlaikus priecē uzņēmēju godprātīgā attieksme, cenšoties izprast pat viskomplicētākos sankciju piemērošanas aspektus.

Lasīt vairāk...

Nedēļas nogalē reģistrēti 1286 Covid-19 inficēšanās gadījumi, miruši divi inficētie (papildināta)

Pēdējo triju dienu laikā Latvijā veikti 5585 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 1286 jauni inficēšanās gadījumi, jeb aptuveni 429 gadījumi diennaktī, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. No inficētajiem 514 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 772 vakcinēti.

Lasīt vairāk...

Sestdien Siguldā atklās Pils paviljona koncertu ceturto sezonu

Siguldas pils kvartālā sestdien,16.jūlijā, Pils paviljona koncertu sezonu atklās džezs un cabaret noskaņas ar dziedātāju Elzu Rozentāli un pianista Ginta Žilinska trio. Mūziķi uzburs pagājušā gadsimta vidus Ameriku, izpildot tā laika kultūras simbolu – džeza karalienes Ellas Fidžeraldas un mūzikas leģendas Frenka Sinatras skaistākās melodijas, informēja Kultūras centrā “Siguldas devons”.

Lasīt vairāk...

Foto: Ar vērtīgām sarunām Siguldā noslēdzies festivāls "Ogle 2022"

Ar vērtīgām sarunām un mūziku Siguldas Pils kvartālā noslēdzies divu dienu mentālās veselības un mūzikas festivāls “Ogle 2022”. Tā mērķis ir veicināt sabiedrībā izpratni par mentālās veselības nozīmi un mazināt stigmu ap to. Festivāla apmeklētājiem bija iespēja gan apmeklēt dažādas nodarbības, kā arī baudīt mūziķu uzstāšanos, informēja rīkotāji.

Lasīt vairāk...

CSP: Maijā Latvija eksportēja preces 1,7 par miljardiem eiro, bet importēja – par 2,33 miljardiem eiro

2022.gada maijā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums veidoja 4,04 miljardus eiro, kas faktiskajās cenās bija par 39,9 % vairāk nekā pirms gada, tai skaitā preču eksporta vērtība pieauga par 36,5 %, bet importa vērtība par 42,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) provizoriskie dati. Maijā Latvija eksportēja preces 1,7 miljardu eiro apmērā, bet importēja par 2,33 miljardiem eiro.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.