Menu
 

Otrdiena, 12 Jūlijs 2022

Beitnere-Le Galla: Ukraiņu drosme iespaido visu pasauli

"Ukraina cīnās ne vien par savām, bet visas demokrātiskās pasaules vērtībām, un jūsu drosmīgā cīņa iespaido sabiedrības daudzās valstīs un rāda piemēru visai pasaulei," sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla otrdien, 12.jūlijā, tiekoties ar Ukrainas parlamenta (Verkhovna Rada) Budžeta komitejas Budžeta izstrādē izmantojamo moderno informācijas tehnoloģiju un inovāciju apakškomitejas priekšsēdētāju Denisu Hermanu (Denys Herman), informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Septiņi interesanti fakti par banāniem

Nacionālais cilvēka genoma pētniecības institūts 2013.gadā publicēja video, kurā tika pausts uzskats, ka cilvēka un banāna DNS ir par 41% līdzīgs. Toties kāds Džordžijas universitātes bioinformātikas students to noliedza, atklājot, ka banāna DNS secība pilnībā nesakrīt ar cilvēka gēnu informāciju – tikai 1% no banāna DNS cilvēkiem varētu būt kopīgs ar šo ogu, padarot mūs vien par ļoti attāliem radiniekiem. Kādus interesantus faktus vēl slēpj banāni?   

Lasīt vairāk...

Foto: Rekordliels apmeklētāju skaits pulcējas Intara Busuļa koncertā Saulkrastu novada svētkos

Uzstājoties Intaram Busulim kopā ar "Abonementa orķestri", Ivo Fominam, Ievai Kerēvicai un Atim Ieviņam ar "The Rock Brothers", Saulkrastu novada svētku vakara koncertā pulcējās rekordliels apmeklētāju skaits - vērienīgais skatuves šovu un mākslinieku muzikālais sniegums pieskandināja Saulkrastu brīvdabas estrādi, pulcējot vairāk nekā 5000 tūkstošus apmeklētāju, informē Saulkrastu novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

"Jūrmalas ūdens" plāno izveidot saules enerģijas staciju

Lai aizstātu iepirkto elektroenerģiju ar pašsaražoto atjaunojamo un videi draudzīgo enerģiju, 2022.gada 7.jūlijā starp SIA "Jūrmalas ūdens" un Centrālo finanšu un līguma aģentūru noslēgs projekta īstenošanas līgums par Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansētu projektu "Saules enerģijas stacijas izveidošana Slokas NAI teritorijā Mežmalas ielā 41, Jūrmalā", informē "Jūrmalas ūdens" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Vasaras enerģijas eliksīrs - aukstā kafija

Arvien lielāku popularitāti iegūst aukstie kafijas dzērieni. Īpaši jau vasarā! Taču vai ledus latti tiešām var saukt par kafiju? Un vai to var pagatavot arī mājas apstākļos? Domājot par ledus kafiju, visbiežāk pirmās asociācijas ir populārā cafe latte, kas sajaukta ar ledu un auksti putotu pienu, taču auksto kafijas dzērienu klāsts ir daudz plašāks. Variācijas var būt ļoti dažādas, taču tām visām ir viens vienojošais elements - espreso. Tāpēc, jā, ledus kafija ir īsta kafija.. Lai arī aukstais un spirdzinošais kafijas dzēriens var būt sajaukts ar ledu, pienu, sīrupiem un vēl daudz ko citu, kofeīna līmenis tajā ir tikpat liels kā parastā kafijas krūzē, jo espreso deva nemainās. Reizēm cilvēki maldīgi domā - ja pa dienu dzerts kapučīno, vakarā labāk iedzert cafe latte, jo tur būs maigāka kofeīna deva, taču patiesībā vājāka būs tikai garša.

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā. Kā vērtējat ideju par obligāto militāro dienestu?

Pagaidām ideja par obligāto militāro dienestu ir tikai Aizsardzības ministrijas ierosinājums, par kuru pagājušajā nedēļā preses konferencē izziņoja ministrs Artis Pabriks. Viņš izvairās izmantot apzīmējumu "obligātais militārais dienests". Intervijās tiek teikts "vispārējā karaklausība", bet oficiāli tas pieteikts kā "valsts aizsardzības dienests". Lai gan ir vēl daudz neskaidrību par tā konkrētajām aprisēm, tomēr nosaukums nemaina būtību – jauniešiem no 18 līdz 27 gadu vecumam būs jādienē armijā, izvēloties vienu no četriem dienesta veidiem: Valsts aizsardzības dienestu, Zemessardzi, vada komandiera kursu augstskolā vai alternatīvo – Iekšlietu ministrijas, Veselības, Labklājības ministriju – dienestu.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Gandrīz piektdaļa jeb 19% uzskata, ka saņem pārāk zemu atalgojumu

Aizvadītie gadi ir bijuši izaicinoši gan darba ņēmējiem, gan darba devējiem, saskaroties un risinot dažādas problēmsituācijas. Personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" veiktā aptauja par darba ņēmēju kopējo apmierinātību ar savu darbavietu liecina, ka skalā no 1, kas ir vērtējams kā ļoti neapmierināts, līdz 10, kas ir ļoti apmierināts, kopējais apmierinātības līmenis ir 6,5 - gandrīz labs / labs. Visaugstākais apmierinātības līmenis ir starp augstākā līmeņa vadītājiem, savukārt zemākie rādītāji ir starp strādniekiem un asistentu pozīcijās strādājošajiem. Aptaujā noskaidroti arī izaicinājumi un problēmsituācijas, ar kurām darba ņēmēji savā esošajā vai pēdējā darbavietā ir saskārušies, kur tikai 7% norādījuši, ka viņu pieredzē ar darba devēju nav šādu gadījumu bijuši.

Lasīt vairāk...

"Colliers": Pirmreizējā tirgū Rīgā un Pierīgā pieejami vairs tikai ap 300 pabeigtu ekonomiskās un vidējās klases dzīvokļu

Saskaņā ar nekustamā īpašuma konsultāciju kompānijas "Colliers" jūnija datiem šobrīd Rīgā un Pierīgā pirmreizējā tirgū pieejami vairs tikai nedaudz vairāk par 300 pilnībā pabeigtiem dzīvokļiem ekonomiskās un vidējās klases segmentā. Tas ir skaidrojams gan ar līdz šim gauso jauno projektu attīstību, gan ar joprojām augsto pieprasījumu pēc energoefektīviem un ilgtspējīgiem mājokļiem. Vērtējot veiksmīgākos attīstītājus, arī šī gada pirmajos piecos mēnešos līderpozīcijas pēc pārdošanas ieņēmumiem saglabājis uzņēmums "Bonava Latvija", savukārt otrajā un trešajā vietā ierindojušies "YIT" un "Home 4 Living", informē "Colliers".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.