Menu
 

Ceturtdiena, 04 Jūnijs 2020

Foto: Mālpilī sākas jaunā seriāla "Bezvēsts pazudušās" filmēšana

Sākta filmēšana tehnoloģiju un izklaides uzņēmuma "Tet" oriģinālseriālam – psiholoģiskajam trillerim "Bezvēsts pazudušās", kas ir ekranizācija Leldes Kovaļovas tāda pat nosaukuma debijas romānam. Par seriāla uzņemšanas centrālo vietu izvēlēta Mālpils un tās gleznainā Mālpils muiža, kur risināsies gandrīz visa seriāla darbība. Taču seriāla filmēšana norisināsies arī citās krāšņās Latvijas vietās, piemēram, Siguldā un Kandavā.

Lasīt vairāk...

Kā tikt galā ar trauksmi pirms eksāmeniem? Farmaceita ieteikumi

Nepielūdzami pienācis eksāmenu un pārbaudes darbu laiks ­– 2019./2020. mācību gada noslēgums un gatavošanās iestājeksāmeniem augstskolās, arodskolās un citās izglītības iestādēs. Pārbaudes darbi nereti ir izaicinājums ne tikai zināšanām, bet arī spējām pārvarēt stresu, kas ietekmē pašsajūtu un var izraisīt vēdergraizes, galvassāpes, bezmiegu un koncentrēšanās pasliktināšanos. Papildu satraukumu šogad rada arī Covid-19 ierobežojumu un higiēnas pasākumu ievērošana.

Lasīt vairāk...

Video: Grupa "Pērkons" publicējusi pašizolācijas apstākļos tapušu asprātīgu skaņdarbu

Grupa “Pērkons” šorīt savā sociālā tīkla “Facebook” lapā publicējusi pašizolācijas apstākļos tapušu asprātīgu skaņdarbu un videoklipu, kas tiek pieteikts kā “Trakais Bēthovens un draugi – rekviēms Covid op. 19”. Skaņdarba pamatā ir labi zināmā grupas dziesma “Gājēja naktsdziesmiņa” ar Māra Melgalva tekstu.

Lasīt vairāk...

Realizēs piejūras pašvaldību piekrastes apsaimniekošanas projektu

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) kā projekta vadošais partneris ciešā sadarbībā ar visām Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastes pašvaldībām vai to institūcijām uzsākusi nacionālas nozīmes projekta “Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana” trešo sezonu. Šis projekts tiek īstenots Latvijas vides aizsardzības fonda valsts budžeta apakšprogrammā “Vides aizsardzības projekti” no 1. maija līdz 31. oktobrim.

Lasīt vairāk...

Aprīlī 22 % darbinieku Latvijā strādāja attālināti

2020.gada aprīlī nedaudz vairāk nekā piektdaļa (22,0 %) darbinieku (darba ņēmēju) 15–74 gadu vecumā strādāja attālināti, liecina Centrālās statistikas pārvaldes Darbaspēka apsekojuma rezultāti. Ārkārtas situācijas dēļ attālinātā darba veicēju skaits palielinājās astoņas reizes (148,4 tūkstoši), iepriekš to darīja tikai 19,0 tūkstoši darbinieku. Attālināti strādājošu sieviešu bija par 27,0 procentpunktiem vairāk nekā vīriešu (attiecīgi 63,5 % un 36,5 %).

Lasīt vairāk...

Pedagoģe: Izvēļu grozi skolās iezīmēs jaunu laikmetu

No nākamā mācību gada skolēniem 10. klasē tiks piedāvāti izvēles grozi. Katrai skolai jāspēj izveidot vismaz divus izvēles grozus, ļaujot skolēniem turpināt mācības sev piemērotākajā virzienā. Skolām būtu jānodrošina ne tikai izvēles grozi, bet arī atbalsts un konsultācijas izvēles izdarīšanas procesā. Izvēles grozu mērķis ir radīt izpratni par katru virzienu, piemēram, par zināšanām, kas katrā jomā nepieciešamas, karjeras iespējām u.tml., nevis jānoslogo skolēns ar grūtiem priekšmetiem.

Lasīt vairāk...

ASV tūkstošiem cilvēku pulcējas miermīlīgos protestos

ASV, kur kopš pagājušās nedēļas nerimst protesti, ko sākotnēji izraisīja sašutums par Mineapolē policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi, bet kas daudzviet pārauguši sen nepieredzētā ielu vardarbībā un grautiņos, trešdienas vakarā vairākās lielpilsētās, arī Losandželosā, Ņujorkā un Vašingtonā, tūkstošiem cilvēku pulcējās miermīlīgās protesta demonstrācijās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.