Menu
 

Trešdiena, 03 Jūnijs 2020

Viedoklis. Rūpniecībai vīruss gan traucē, gan palīdz

Bija ārkārtīgi viegli uzminēt, ka statistiķi ziņos par rūpnieciskās ražošanas samazināšanos aprīlī, tā notika, taču rezultāts ir nedaudz labāks par gaidīto. Ir nozares, kas ir smagi cietušas. Pēc tam, kad martā jaunu auto pārdošana vairākās Eiropas valstīs gandrīz apstājās, ir loģisks arī auto daļu ražošanas kritums vairāk nekā uz pusi. Taču ir nozares, kas ir izrādījušās ieguvējas ar pandēmiju acīmredzami saistītu iemeslu dēļ.

Lasīt vairāk...

Jānis Dimants: Kaut kāds iekšējs dzinulis licis norisēs būt iekšā līdz pat šai baltai dienai

“Simtgades dullais letiņš. Apskaidrības” – ar šādu nedaudz ironisku virsrakstu pērn klajā nāca leģendārā “Panorāmas” žurnālista Jāņa Dimanta grāmata. Jautāts, kas tas par dullo letiņu, Dimants atzīst, ka tas zināmā mērā varētu būt arī viņš pats, kurš grib nākotni glābt. Darbu rakstot, savāktās informācijas bagāža pārsniegusi vienas grāmatas ietvarus: “Tik daudz ir iekšā tajā datorā, arī piezīmēs, un es atkal pārdzīvoju – neba nu jāņem līdzi uz turieni, kur jādodas, un neatstāšu nekā šeit?”

Lasīt vairāk...

Komponisti Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns satiksies noskaņu koncertā "Saulrieta dziesmas" Ikšķilē

Izcilie latviešu komponisti Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns jūlijā pie klausītājiem dosies ar unikālu noskaņu koncertu “Saulrieta dziesmas”. Viņiem pievienosies arī lieliskie dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels un Ieva Sutugova. Pirmais “Saulrieta dziesmu” koncerts notiks Ikšķiles estrādē 3.jūlijā. Kā informēja “Producentu grupa 7”, koncerti plānoti visu vasaru – līdz pat augusta beigām.

Lasīt vairāk...

Levits: Ārkārtas situācijas izbeigšanai ir steidzamības kārtā jāpieņem atbilstošs likums

Valsts prezidents Egils Levits trešdien sazinājās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, lai apspriestu vakar valdībā pieņemtos lēmumus par līdzekļiem, kas novirzīti koronavīrusa Covid-19 krīzes izraisīto seku pārvarēšanai. Tajā skaitā tika pārrunāts plānotais atbalsts veselības aprūpes nozarei un medicīnas darbiniekiem, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Lasīt vairāk...

Plāno aizliegt Georga lenšu izmantošanu publiskos pasākumos

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien konceptuāli atbalstīja grozījumu Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā un grozījumu likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, kas paredz aizliegumu publiskos izklaides un svētku pasākumos, kā arī sapulcēs, gājienos un piketos izmantot Georga lentes, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Aprīlī rūpniecības produkcijas apjoms samazinājies par 9,2 %

2020.gada aprīlī, salīdzinot ar 2019. gada aprīli, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 9,2 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. To ietekmēja apjoma kritums apstrādes rūpniecībā – par 9 %, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 8,7 % un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 10,8 %.

Lasīt vairāk...

No trešdienas pieejami visi valsts apmaksātie plānveida veselības aprūpes pakalpojumi

Nacionālais veselības dienests (NVD) informē, ka sākot ar trešdienu, 3.jūniju, pieejami visi valsts apmaksātie plānveida ambulatorie un stacionārie veselības aprūpes pakalpojumi. Vienlaikus ārstniecības iestādēs tiek saglabātas stingras epidemioloģiskās drošības prasības, savukārt iedzīvotājiem pirms došanās pie ārsta vai uz izmeklējumu joprojām spēkā iepriekšējā kārtība – iepriekš jāsazinās un jāvienojas par vizītes laiku un bez iepriekšēja pieraksta doties nedrīkst.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.