Menu
 

Piektdiena, 12 Novembris 2021

Eiropas valstu parlamentārieši nosoda Lukašenko režīma īstenotos hibrīduzbrukumus ES austrumu pierobežā

Vairāku Eiropas valstu parlamentu Ārlietu un Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāji piektdien kopīgā vēstulē Eiropas Savienības (ES) institūciju un NATO vadītājiem stingri nosodīja hibrīduzbrukumu, ko Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms īsteno pie ES un NATO austrumu robežas, pavēstīja Saeimas preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Video: Iedzīvotāju biedrība "Mierīga Pierīga" mudina līdz gada beigām reģistrēt savu "sirsniņmāju"

  • Publicēts Vide

Tuvojas brīdis, kad stāsies spēkā Ministru kabineta noteikumi Nr. 384 “Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu”, pēc kuriem nekustamajos īpašumos esošās decentralizētās kanalizācijas sistēmas līdz 2021.gada 31.decembrim jāreģistrē pašvaldības decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistrā un jānodrošina to apsaimniekošana atbilstoši vides aizsardzības prasībām.

Lasīt vairāk...

IZM: Pašvaldībām nav tiesību lemt par attālināto mācību noteikšanu visās tās dibinātajās izglītības iestādēs kopumā

Attālinātās mācības skolās drīkst noteikt tikai normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos un pašvaldībām nav tiesību lemt par attālināto mācību noteikšanu visās tās dibinātajās izglītības iestādēs kopumā, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) komunikācijas nodaļā.

Lasīt vairāk...

Valmiermuižas kultūras biedrības vadītāju Sabīni Vandānu aizkustina brīži, kad var radīt prieku citiem

Novembrī, Patriotu mēnesī, svinam Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas proklamēšanas dienu. Par godu šiem svētkiem Valmiermuižā tapis jauns mākslas projekts, kurā varēs piedzīvot vēstures elpas un mūsdienu mākslas mijiedarbi – no 15.līdz 21.novembrim Valmiermuižas parkā no pieciem līdz desmitiem vakarā norisināsies klausāmpastaiga “Gaismas lauks”.

Lasīt vairāk...

Saeimas un pašvaldību domju deputātiem darba pienākumu veikšanai būs nepieciešams vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts

Saeima piektdien otrajā – galīgajā – lasījumā pieņēma jaunu likumu  “Par pagaidu papildus prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam”, kas atzīts par steidzamu. Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas un būs spēkā līdz 2022.gada 1.jūlijam.

Lasīt vairāk...

CSP: Šogad Latvijā pieaudzis mirušo un laulību skaits; jaundzimušo skaits turpina samazināties

Pēc laulību skaita krituma 2020. gadā šogad vērojams kāpums – līdz septembrim reģistrētas 9457 laulības. Salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, tas ir par 763 laulībām jeb 8,8 % vairāk, tomēr nav sasniegts pirmspandēmijas rādītājs, kas bija virs 10 000 laulību deviņos mēnešos, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie provizoriskie dati.

Lasīt vairāk...

Ādažu poligonā notiek Latvijas bruņoto spēku un NATO kaujas grupu kopīgas militārās mācības

No 12.līdz 14.novembrim Ādažu poligonā norisinās militārās mācības “Bold Axe”, kurās piedalās Nacionālo bruņoto spēku vienības kopā ar NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupām. Kā informēja Aizsardzības ministrijā, militārajās mācībās piedalās Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigādes karavīri, Latvijas Nacionālās Aizsardzības akadēmijas kadeti un karavīri no Latvijā un Igaunijā izvietotajām NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupām.

Lasīt vairāk...

EM par nosacījumiem saimniecisko un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai no 15.novembra

Ar mērķi mazināt straujo Covid-19 infekcijas pieauguma un veselības sistēmas noslodzes pieauguma tendenci un mirstības mazināšanu, vienlaikus nodrošinot svarīgu valsts funkciju un pakalpojumu nepārtrauktību, Ministru kabinets š.g. 9. novembra sēdē apstiprināja nosacījumus saimniecisko, tostarp, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai no š.g. 15. novembra līdz ārkārtējās situācijas beigām – 2022. gada 11. janvārim.

Lasīt vairāk...

Sēras Covid-19 pandēmijas laikā. Kā palīdzēt sev un citiem?

Ikvienam cilvēkam savas dzīves laikā nākas saskarties ar sērām, taču katram šis process var izpausties dažādi. Kādam šis pārdzīvojums var būt salīdzinoši īss, kamēr citiem tas turpinās vairāku mēnešu garumā vai pat ilgāk. Arī dažādi jaunāko pētījumu dati liecina, ka Covid-19 pandēmija ir atstājusi iespaidu uz tiem, kas zaudējuši sev tuvu cilvēku. Kas ir sēras un kā varam sev vai citiem palīdzēt sērošanas laikā?

Lasīt vairāk...

Pētījums: Gandrīz puse iedzīvotāju uzskata, ka sašķeltību Latvijas sabiedrībā mazina kultūras pasākumi

Latvijā vairums jeb 82% iedzīvotāju apgalvo, ka sabiedrībā ir vērojama sašķeltība. Vienlaikus gandrīz puse jeb 47% aptaujāto cilvēku norāda uz kultūras pasākumu nozīmi tās mazināšanā un savstarpējas izpratnes veicināšanā starp dažādām sabiedrības grupām, secināts Rīgas Starptautiskā kino festivāla (“RIGA IFF”) un kompānijas "Norstat" veiktā pētījumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.