Menu
 

Piektdiena, 09 Decembris 2022

Lašveidīgo nārsta laikā VVD veicis 343 reidus; izņemti 235 nelegālie zvejas rīki

Laika posmā no 1. oktobra līdz 30. novembrim Valsts vides dienesta (VVD) zvejas kontroles inspektori, lašveidīgo migrācijas laikā īstenojot pastiprinātu ūdenstilpju kontroli, veikuši 343 reidus, katrā reidā pārbaudot vairākas ūdenstilpes. Lielākā kontroles intensitāte tika vērsta uz Ventu, Užavu, Rīvu, Salacu, Gauju un tajā ietekošajām upēm, kā arī uz jūras piekrasti.

Lasīt vairāk...

Kāpēc laba dāvana svētkos ir vitamīni un grāmata? Skaidro farmaceite

Ko vēlēt svētkos? Protams, ka labu veselību!  Vēlējumu “Lai visiem laba veselība!” kā populārāko ar 86% no respondentu skaita apstiprina arī “Mēness aptiekas” veiktā  aptauja. Bet kas var palīdzēt labai veselībai? Veselīgs dzīvesveids, vitamīni un, kā izrādās, arī lasītprieks, turklāt pasaulē ir pazīstams pat jēdziens – biblioterapija.

Lasīt vairāk...

Aptauja: ar rokām darinātas dāvanas vairāk populāras Igaunijā

Ziemassvētki ir laiks, kad cilvēki lielā apjomā iegādājas dāvanas, ne vienmēr domājot par to izcelsmi, ietekmi uz vidi un iespējamo lietderību ilgtermiņā. Vidēji svētku dāvanām Baltijas iedzīvotāji tērē līdz 30% no saviem ikmēneša ienākumiem. Lai šajā laikā tērētu gudrāk, patērētu mazāk un samazinātu Ziemassvētku drudža atstāto nospiedumu vidē, “SEB banka” aicina izvērtēt dāvanu iegādes paradumus.

Lasīt vairāk...

Nedēļa sāksies ar ilgstošu snigšanu, ļoti stipru puteni un atkalu

Pirmdien un otrdien Latvijā gaidāms ilgstošs sniegs ar ļoti stipru puteni, valsts austrumu rajonos arī stipra atkala. Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) šobrīd pieejamās informācijas un datiem pirmdien un otrdien būs spēkā oranžā līmeņa brīdinājums par ļoti stipru sniegputeni. Analizējot apstākļus, tiks vērtēta nepieciešamība kādā no valsts reģioniem izsludināt arī sarkanā līmeņa brīdinājumus.

Lasīt vairāk...

Nelabvēlīgi laikapstākļi vai tomēr pārgalvība? Nedēļas laikā no grāvmalēm izvelk vairāk nekā 100 auto

Ziemas iestāšanās jau atkal daudziem autovadītājiem ir izrādījies pārsteigums, kam ne visi ir gatavi – par to liecina arī apdrošināšanas sabiedrības “Balta” statistika par saņemtajiem KASKO atlīdzību pieteikumiem. Sniega un apledojuma apstākļos ievērojami palielinājies ceļu satiksmes negadījumu skaits, un nedēļas laikā vien vairāk nekā 100 autovadītāju palīdzību pie apdrošinātāja meklējuši ar lūgumu izvilkt spēkratus no ceļmalām un grāvjiem, kur tie ieslīdējuši slikto laikapstākļu un neatbilstoši izvēlēta ātruma dēļ.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.