Menu
 

Ceturtdiena, 01 Septembris 2022

Visi pirmklasnieki Latvijā saņems dāvanu – "Kārums" sieriņus; pirmie tika mazajiem ādažniekiem

Sākoties jaunajam mācību gadam, Latvijā piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” nācis klajā ar iniciatīvu, kuru īsteno ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu. Uzņēmums apņēmies apsveikt visus Latvijas pirmklasniekus ar skolas sākumu, uzdāvinot leģendārā un daudzu mīlētā zīmola “Kārums” biezpiena sieriņus.

Lasīt vairāk...

Izglītības komisijas deputāti: IZM piedāvājums atteikties no budžeta vietām augstskolās daudziem iedzīvotājiem liegs iespēju studēt

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājums atteikties no budžeta un maksas studiju vietu sistēmas augstskolās, tā vietā ieviešot līdzmaksājumus vairumam studējošo, daudziem iedzīvotājiem liegs iespēju studēt, sarunā ar aģentūru LETA pauda Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti.

Lasīt vairāk...

Turpinās darbs pie Mārupes novada jaunā ģērboņa reģistrēšanas

Mārupes novada iedzīvotājas ideja par pupuķi sniegusi ierosmi jaunajam novada ģerbonim, kas jau ir ceļā uz reģistrēšanu, liecina novada pašvaldības publicētā informācija.

Šā gada pavasarī noslēdzās ģerboņa ideju aptauja, kurā ikviens novada iedzīvotājs tika aicināts iesniegt savu ideju vai viedokli par to, kam būtu jābūt attēlotam jaunajā novada ģerbonī. Tika saņemtas 350 idejas, kas kalpoja par iedvesmu turpmākajā ģerboņa izstrādes procesā.

Izvērtējot iesūtītos piedāvājumus, gan novada deleģētā ģerboņa izstrādes darba grupa, gan Valsts heraldikas komisija par favorītu atzina ģerboņa variantu ar pupuķi (idejas autore – Līva Ansena).Latvijā reti, bet Mārupes novada teritorijā bieži sastopamais pupuķis jaunajā ģerbonī attēlots zelta, sudraba un melnā krāsā uz tumši zaļa fona.

Ideja par putnu Mārupes novada ģerbonī, ko kā variantu aptaujā bija minējuši vairāki novada iedzīvotāji, ir rezultējusies skaistā, greznā ģerboņa vizualizācijā, kas iemieso sevī visas novada vērtības: ģimeniskumu (putnam raksturīgā ligzdas vīšana), izaugsmi, kā arī augstu lidojumu.

Tāpat gājputns vēstī, ka novadā ir nacionāla mēroga objekts – lidosta, bet zaļā krāsa simboliski ataino saikni ar dabu. Savukārt pundurbērza lapa pupuķa knābī simbolizē novada purvus un dabu plašākā kontekstā. Pundurbērzs ir Latvijā reti sastopams krūms, kas atrodams Mārupes novada purvos.

Vienlaikus tiek domāts arī par iepriekšējo Mārupes un Babītes novadu ģerboņu saglabāšanu, pārveidojot tos par pagastu ģerboņiem, lai vietējā līmenī iedzīvotāji varētu turpināt lietot jau tik pierastos simbolus.

Lasīt vairāk...

Guntis Gūtmanis: Ar pārtikas rezervēm sevi šogad varēsim nodrošināt!

Gunta Gūtmaņa vadītajā Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomē ir apvienojušās 53 lauksaimnieku organizācijas un ir pārstāvētas visas lauksaimniecības ražošanas nozares un ar tām saistītās blakusnozares. “Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes galvenais uzdevums nav mainījies kopš tās dibināšanas, un tas ir apvienot mūsu kopējās intereses un kopīgi tās nogādāt līdz valsts pārvaldei – Zemkopības ministrijai, Saeimas komisijām, Ministru kabinetam, kas pieņem attiecīgos noteikumus,” uzsver Guntis Gūtmanis.

Lasīt vairāk...

CSP aptaujās iedzīvotājus par pieaugušo izglītību

1.septembrī Centrālā statistikas pārvalde (CSP) sāk iedzīvotāju aptauju par pieaugušo izglītību, kurā jautās par iegūto izglītību, nepabeigto izglītību, neformālo izglītību, kā arī par iespējām un motivāciju mācīties. Aptaujas dalībniekiem būs jāatbild par izglītošanās pieredzi pēdējo 12 mēnešu laikā gan formālās, gan neformālās izglītības programmās, kā arī pašmācībā. Vaicās arī par vecāku izglītības līmeni, atzīmē CSP.

Lasīt vairāk...

Ādažos izsludināta pieteikšanās Ojāra Vācieša literārajai prēmijai dzejā 2022.gadā

Ādažu novada pašvaldība izsludina konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā, kas tiek pasniegta reizi gadā par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu. Pretendentus O. Vācieša literārajai prēmijai dzejā var izvirzīt izdevniecības, grāmatu apgādi, laikrakstu, žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, kā arī valsts un sabiedriskās organizācijas.

Lasīt vairāk...

Aizsardzības dienestā iesauktajiem atlases procesā būs jāprot atspiesties, skriet un veikt vēdera preses vingrinājumu

Valsts aizsardzības dienestā (VAD) iesauktajiem atlases procesā būs līdzvērtīgas fiziskās sagatavotības prasības kā profesionālajā dienestā, kas nozīmē, ka rekrūšiem būs jāprot trīs vingrinājumi - atspiešanās, skrējiens un vēdera preses vingrinājums, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.