Menu
 

Trešdiena, 26 Septembris 2018

Aizdevuma likmes griestu noteikšana varētu mazināt aizdevēju konkurenci

Gaidāmās izmaiņas Patērētāju tiesību aizsardzības likumā (PTAL) var mainīt iedzīvotāju iespējas aizņemties naudu dažādās dzīves situācijās. Viena no likumdevēju iecerēm ir tā saucamo “ātro kredītu” maksimālās procentu likmes ierobežošana. Vai un kā tas varētu ietekmēt iespējas izmantot šos aizdevumus? Kādu iespaidu jaunās prasības var atstāt uz citiem patēriņa kreditēšanas veidiem, piemēram, iegādājoties preces uz nomaksu?

Lasīt vairāk...

Pētījums: Gados jaunākiem iedzīvotājiem pozitīvāks skatījums uz Latviju un tās sasniegumiem

Jaunākajā "Baltic International Bank Latvijas barometra" pētījumā iedzīvotāji tika aicināti gan novērtēt pagājušo desmitgadi, gan izteikt prognozes nākamajiem desmit gadiem. Iegūtie rezultāti liecina, ka iedzīvotāji vērtē notikumus valstī, balstoties uz savām interesēm un kompetences, augstāk vērtēdami sev tuvus notikumus un tematus.

Lasīt vairāk...

Sestdien varēs doties Simtgades velobraucienā pa Babītes novadu

  • Publicēts Sports

Gaidot Latvijas valsts simto dzimšanas dienu, 29. septembrī Babītes novada pašvaldība aicina interesentus piedalīties Eiropas Sporta un veselības nedēļas un Eiropas senioru dienai veltītā aktivitātē – Simtgades velobraucienā pa Babītes novadu. Varēs iepazīt Babītes novada dabas un kultūrvēsturisko ainavu rudens košumā.

Lasīt vairāk...

VEF Kultūras pilī, iespējams, pēdējo reizi izrādīs opereti "Jautrā atraitne"

Operetes teātris, iespējams, pēdējo reizi 26. septembrī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī izrādīs Franča Lehāra pasaulslaveno opereti “Jautrā atraitne”. Operete Latvijā tiek izrādīta kopš 2015. gada 1. marta, un 110 gadu laikā tā visapkārt pasaulei piedzīvojusi nepārspētus panākumus ar vairāk nekā 250 000 izrādēm neskaitāmos tulkojumos.

Lasīt vairāk...

Latviju bēgļu un patvēruma meklētāju straumes neapdraud

Septembra vidū presē izskanēja ziņa, ka Ungārija kategoriski atsakās uzņemt patvēruma meklētājus, par ko Eiropas Padome lems, vai pret Ungāriju noteikt soda sankcijas. Savukārt šīs valsts premjerministrs Viktors Orbāns izteicies, ka "Ungārija tiks nosodīta, jo ungāru tauta nolēmusi, ka šī valsts nebūs migrantu valsts".  Latvija nav atteikusies palīdzēt Eiropai izmitināt patvēruma meklētājus, taču tā vien šķiet, ka viņiem mūsu valsts nešķiet pietiekami iekārojama, lai šeit apmestos uz dzīvi. Tālab "Rīgas Apriņķa Avīze" centās noskaidrot, kāda pašlaik ir situācija attiecībā uz patvēruma meklētājiem un bēgļiem Latvijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.