Menu
 

Ceturtdiena, 18 Augusts 2022

Eksperte: Ar vairāku valstu dalību manevros "Vostok" Krievija signalizē par "antirietumu" koalīciju

Ar manevriem "Vostok", kuros līdzās Krievijai piedalīsies arī Indijas, Baltkrievijas, Mongolijas, Tadžikistānas un citu valstu karavīri, Krievija signalizē par "antirietumu" koalīciju, aģentūrai LETA skaidroja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Ķīnas studiju centra un Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) Āzijas programmas vadītāja Una Aleksandra Bērziņa-Čerenkova.

Lasīt vairāk...

Skolotāja: Matemātika ir labākais prāta trenažieris

Centralizētajā matemātikas eksāmenā, salīdzinot ar citiem obligātajiem eksāmeniem, skolēni vidēji uzrāda zemākus rezultātus, taču gadu no gada tie tomēr uzlabojas. Daudzi uzskata, ka rezultātus uzlabo arī tas, ka kopš 2009.gada šis centralizētais eksāmens ir obligāts. Vērtējot skolēnu sniegumu jāņem vērā dažādi aspekti – 2020. un 2021.gads (daļēji arī 2022.gads) tika aizvadīti pandēmijas zīmē, un emocionālais fons ietekmē gan skolēnu motivāciju, gan attieksmi pret mācībām. Par matemātiku kā par priekšmetu joprojām valda arī daudzi aizspriedumi, un pārāk maz tiek runāts par to, cik lielu pienesumu ikviena cilvēka dzīvē sniedz šī priekšmeta apguve.

Lasīt vairāk...

Mūrniece: Mūsdienu izaicinājumi liek meklēt jaunus risinājumus stabilai naudai

"21.gadsimta divdesmitie gadi atnākuši ar saviem izaicinājumiem. Pandēmija, Krievijas iebrukums Ukrainā, enerģētiskā krīze. Šie notikumi liek meklēt līdz šim nebijušus risinājumus, kā stabilizēt naudas vērtību," sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 18.augustā, uzrunājot konferences "Nauda Latvijā no neatkarības atjaunošanas līdz mūsdienām" dalībniekus Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā vecākiem par skolēnu un bērnudārznieku pusdienām nebūs jāpiemaksā

Jūrmalas pašvaldības skolu un bērnudārzu audzēkņu ģimenēm par pusdienām izglītības iestādēs jāpiemaksā nebūs, ēdināšanas sadārdzinājumu arī jaunajā mācību gadā segs no pašvaldības budžeta līdzekļiem. To paredz 18.augustā Jūrmalas domē apstiprinātie saistošie noteikumi par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības  izglītības iestādēs, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Lasīt vairāk...

Rosina līdz 2023.gada 30.jūnijam pārtraukt atkārtotu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem

Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavojusi grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz līdz 2023.gada 30.jūnijam pārtraukt atkārtotu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, turklāt piedāvātais regulējums ietekmēs darba devēju iespējas turpināt darba attiecības ar viesstrādniekiem no abām kaimiņvalstīm.

Lasīt vairāk...

Depozīta sistēmā atpakaļnodoti pirmie 100 miljoni dzērienu iepakojumu

Sešarpus mēnešu laikā depozīta sistēmā atpakaļnodoti 100 miljoni tukšo dzērienu iepakojumu, bet depozīta punktos šobrīd dienā tiek nodots līdz pat 1,5 miljoniem tukšo iepakojumu. Tirgū no februāra līdz jūlijam (ieskaitot) laisti kopumā 187,7 miljoni depozīta iepakojuma vienību – no tām 49 miljoni uz tirdzniecības vietām nogādāti jūlijā, informē SIA “Depozīta iepakojuma operators” pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.