Menu
 

Pirmdiena, 08 Augusts 2022

Triju dienu laikā Latvijā reģistrēti 2909 Covid-19 inficēšanās gadījumi, 14 dienu kumulatīvais rādītājs pārsniedzis 1000 (papildināta)

Pēdējo triju diennakšu laikā Latvijā veikti 8508 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 2909 jauni inficēšanās gadījumi jeb vidējo 970 gadījumi dienā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. No inficētajiem 1294 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 1615 vakcinēti.

Lasīt vairāk...

Pēteris Strautiņš: Politiķiem ir jāaptur inflācijas skaitītājs

Inflācija jūlijā sasniedza 21,5% – tas ir vēl vairāk, nekā provizoriski bija vērtējis “Eurostat” (21,0%). Konstatējot acīmredzamo, cenu kāpumu virza mājoklis, transports un pārtika, kopā veidojot 18,2 inflācijas procentpunktus jeb 85% no kopējā dzīves dārdzības pieauguma. Mājokļu uzturēšana sadārdzinājās par 50,7%, pārtika par 24,3%, bet transports par 28,8%.

Lasīt vairāk...

"Swedbank" ekonomiste: Cenu līmenis kāpj nenogurdams

Šī gada jūlijā patēriņa cenu līmenis pieauga par 21,5%, salīdzinot ar pagājušo gadu. Bet mēneša griezumā reģistrēts pieaugums 2,2% apmērā. Pakalpojumu cenas, salīdzinot ar pagājušo gadu, jūlijā pieauga par 9%, bet preču cenas par 26%. Būtiskākie inflācijas virzītāji jūlijā saglabājās nemainīgi – pārtikas cenas un ar mājokli un transportu saistītās cenas. Ņemot vērā vēl gaidāmos komunālo pakalpojumu tarifu kāpumus, tad inflācijas pīķis vēl ir priekšā.

Lasīt vairāk...

Ineses Pabērzas spēka avoti – teātris, mūzika un futbols

“Rīgas Apriņķa Avīze” piedāvā lasītājiem kaimiņu novada reģionālā laikraksta “Ogres Vēstis Visiem” sadarbībā ar Mediju atbalsta fondu tapušās publikācijas  sērijā “Stiprie stāsti  – pirms un pēc”. Tie ir stāsti par stipriem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuru dzīvi ietekmē slimība, kas atklāta jau bērnībā, iegūta dzīves laikā vai pēc traģiska negadījuma, bet kuri, neraugoties uz invaliditāti, nav padevušies un turpina dzīvot, paši tiek galā ar savu ikdienu, ir morāls balsts un iedvesma apkārtējiem. Meklēsim atbildes uz jautājumiem, kur viņi rod spēku un, lai gan nesūdzas, kāda veida atbalstu vēlētos saņemt no līdzcilvēkiem. Centīsimies arī rast atbildi uz jautājumu, kā mēs, veselie, viņus atbalstām, jo invaliditāte sabiedrībā joprojām ir sāpīga tēma gan tiem, kam tā ir ikdiena, gan arī apkārtējiem, kas ne vienmēr izprot cilvēku ar invaliditāti vajadzības.

Lasīt vairāk...

Ādažu novada pašvaldība pedagogus piesaistīs, kreditējot studijas

Lai risinātu pieaugošo pedagogu trūkuma jautājumu izglītības iestādēs, Ādažu novada pašvaldība nolēmusi kreditēt esošo un topošo pedagogu mācību maksu. Piedāvātā iniciatīva vērsta gan uz topošiem studējošiem pedagogiem, kuru izglītības iestādēs trūkst, gan uz esošajiem studējošiem pedagogiem, kuri studē tādā augstākās izglītības studiju programmā, kas dod tiesības strādāt par pedagogu. Pēc pašvaldības informācijas, šobrīd pašvaldības iestādēs ir deviņi studējoši pedagogi, savukārt vakanču skaits ir 15.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.