Menu
 

Svētdiena, 14 Augusts 2022

Pērn VKKF pamatbudžeta finansēto programmu un projektu konkursu kopējais finansējums bija vairāk nekā 10 miljoni eiro

Pērn Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) pamatbudžeta finansēto programmu un projektu konkursu kopējais finansējums bija vairāk nekā 10 miljoni eiro, turklāt Covid-19 pandēmijas saku mazināšanas programmās 2021.gadā tika piešķirts finansējums gandrīz 13 miljonu eiro apmērā, liecina VKKF 2021.gada pārskats.

Lasīt vairāk...

Jeļena Ūdre: Visu var izdarīt, tikai pašam ir jāgrib

Ar ogresgalieti Jeļenu Ūdri pirmo reizi tikāmies pirms nepilniem diviem gadiem, veidojot publikāciju par viņas tēva Antona Petkeviča gatavošanos 100. dzimšanas dienai. Uz tikšanos Jeļena jeb, kā pati saka, Lienīte atbrauc ar auto, dzīvespriecīga un enerģiska. Pamanu, ka viņas labā roka nefunkcionē – kā vēlāk atzīst Jeļena, darbojas tikai pirksti. Tās ir sekas pēc bērnu cerebrālās triekas, ar kuru uzņēmīgā sieviete sadzīvo visu mūžu, bet tas viņai nav liedzis īstenot sapņus un nejusties citādai.

Lasīt vairāk...

Viena darba telpa vairākiem: kā nodrošināt privātumu un ērtības mājās

Ja attālināti no mājām vienlaikus jāstrādā vairākiem vienas mājsaimniecības locekļiem, privātuma un ērtību nodrošināšana var kļūt par izaicinājumu. Vide mums apkārt ietekmē ne tikai mūsu garastāvokli, bet arī darba spējas un produktivitāti. Interjera dizainers dalās ar vairākiem praktiskiem ieteikumiem, kā, lieki netērējoties, iekārtot vairākas darba vietas produktīvam darbam gan tiem, kuri strādā kopā ar vēl kādu, gan tiem, kuriem darbojoties patīk mainīt atrašanās vietu.

Lasīt vairāk...

Astoņi padomi, kā izdzīvot pārgājienā karstā laikā

Nedēļas nogale ir īpaši vasarīga, un Latvijas teritorijā saule gaisu uzsilda līdz pat 28 grādiem, turklāt karstuma vilnis turpināsies arī nākamnedēļ. Tas vieglus laikus nesola pārgājienu sezonas dalībniekiem, tāpēc “Fjällräven” eksperti sagatavojuši padomus, kas jāņem vērā, ja vēlies doties pārgājienā tveicīgos laikapstākļos.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.