Menu
 

Otrdiena, 02 Augusts 2022

Olainē uzstāda gaisa kvalitātes un smaku monitoringa sistēmu

Ņemot vērā iepriekšējos gados izskanējušās Olaines iedzīvotāju bažas par smaku parādīšanos un iespējamu gaisa piesārņojumu Olaines pilsētā un ap to, Olaines novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Universitātes pētniekiem realizē gaisa kvalitātes monitoringa projektu, uzstādot modernas iekārtas Olaines pilsētā un tās apkārtnē, informē Olaines novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Atvērta pieteikšanās mācībām pieaugušajiem Eiropas Savienības fondu projektā

2.augustā sākas pieteikšanās Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, kuru īsteno Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Strādājošie vecumā no 25 gadiem 8.pieteikšanās kārtā var izvēlēties kādu no vairāk nekā 40 izglītības programmām. Mācībām īpaši aicināti pieteikties sociālā riska grupu nodarbinātie ar zemu vai darba tirgum nepietiekamu izglītības līmeni, lai izmantotu iespēju iegūt profesiju vai uzlabotu savas digitālās prasmes, informē VIAA.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Teju pusei uzņēmumu šobrīd biznesa stabilitāte ir svarīgāka par klimatneitralitāti

Par spīti tam, ka 48% uzņēmumu tiekšanās uz klimatneitralitāti ir svarīga, 43% uzņēmumu norāda, ka šobrīd svarīgāk ir noturēt biznesa stabilitāti, liecina tekstilizstrādājumu nomas uzņēmuma “Lindstrom Latvija” un pētījumu aģentūras “Norstat”* veiktās uzņēmēju aptaujas rezultāti, par kuriem informē “Lindstrom Latvija” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā gaidāms seno spēkratu salidojums

Šī gada 27.augustā Jūrmalā norisināsies ikgadējais seno spēkratu salidojums, kas pulcēs vairāk nekā 100 retro autotehnikas un mototehnikas kolekcionārus no Latvijas un tuvākajām kaimiņvalstīm, informē biedrībā "Latvijas Klasisko automobiļu klubs" (LKAK), kas organizē šo pasākumu jau 23 gadus.

Lasīt vairāk...

Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidente: Jāpārtrauc tolerēt esošo ēnu ekonomikas apjomu

2021.gadā Latvijas ēnu ekonomikas apjoms bija 6,6 līdz 8,7 miljardi eiro pret faktisko IKP. Rezultātā valsts kasē neienāca 2,1 līdz 2,8 miljardi eiro neiekasētu nodokļu. Lai veicinātu Latvijas ekonomikas izaugsmi un iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanu, gan sabiedrībai, gan valsts pārvaldei beidzot pilnībā jāpārtrauc tolerēt ēnu ekonomiku, jāizstrādā jauns un beidzot efektīvs ēnu ekonomikas straujas samazināšanas plāns, kurā izvirzīti izmērāmi un sasniedzami mērķi un kura īstenošana ir prioritāte visām ministrijām ar tās padotības iestādēm, kā arī pašvaldībām.

Lasīt vairāk...

Četri padomi sejas ādas pietūkuma mazināšanai

Veselīgai sejas ādai nepieciešams miegs, sabalansēts uzturs, ūdens, regulāras fiziskās aktivitātes, kā arī aizsardzība pret kaitīgajiem saules stariem. Brīžos, kad kāda no sastāvdaļām iztrūkusi no dienas ritma vai uzturā uzņemts pārlieku daudz sāļu ēdienu, var parādīties nevēlams pietūkums uz plakstiņiem, zem acīm vai pat lielākos apmēros sejas ādā. Kā mazināt pietūkumu, lai āda izskatītos mirdzoša un tvirta?

Lasīt vairāk...

Septembra beigās Jūrmalā piekto reizi priecēs Baltijas jūras koru konkurss

No 23. līdz 25.septembrim Jūrmalā piekto reizi notiks Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss, kurā uzstāsies kori no sešām Baltijas jūras valstīm - Zviedrijas, Somijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Par Grand Prix ieguvēja titulu sacentīsies zēnu koris "Ąžuoliukas" (Lietuva), jauktais koris "Hägersten A Cappella" (Zviedrija), sieviešu koris "Musmari" (Igaunija), Turku Konservatorijas kamerkoris (Somija), Poznaņas Tehnoloģiju universitātes koris "Volantes Soni" (Polija), kā arī divi pašmāju kolektīvi - jauktais koris "Ventspils" un Emīla Dārziņa jauktais koris. Pasākums tiks translēts tiešraidē kanālā "RigaTV24" un "Facebook Live", informē konkursa sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai vajadzētu sodīt par ātruma pārsniegšanu jau līdz 10 km/h?

Satiksmes ministrija un ceļu satiksmes drošības eksperti rosina piemērot naudas sodu arī par braukšanas ātruma pārkāpšanu, ja atļautais ātrums pārsniegts līdz 10 km/h. Apspriestais priekšlikums paredz, ka par  šādu pārkāpumu var piemērot 10 eiro naudas sodu, nevis izteikt brīdinājumu, kā tas ir pašlaik. Arī Valsts policija uzskata, ka jau sen vajadzēja atcelt brīdinājumu un tā vietā piespriest naudas sodu par ātruma pārsniegšanu. Liela daļa ar fotoradariem konstatēto ātruma pārkāpumu ir par gadījumiem, kad tas pārsniegts par 10–20 km/h.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.