Menu
 

Otrdiena, 18 Janvāris 2022

Zīle ievēlēts par EP viceprezidentu

Eiroparlamentārietis Roberts Zīle (NA) ievēlēts par vienu no Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājas Robertas Metsolas vietniekiem, kļūstot par pirmo Baltijas pārstāvi šajā amatā, aģentūru LETA informēja Nacionālajā apvienībā (NA).

Lasīt vairāk...

Saeimas priekšsēdētāja: Pirms gadsimta ieliktie valstiskuma pamati joprojām dara Latviju stipru

"Šogad mēs daudzināsim notikumus, kas ir daļa no mūsu valstiskuma fundamenta. To ielika mūsu priekšteči pirms gadsimta, un tas joprojām Latviju dara stipru, pastāvīgu un augtspējīgu," sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 18.janvārī, parlamenta 100.jubilejas gada atklāšanas pasākumā, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

No 25.janvāra publiskās vietās derīgas būs tikai medicīniskās maskas un respiratori

No 25.janvāra publiskās vietās varēs lietot tikai medicīniskās maskas vai ne zemākas klases kā FFP2 respiratorus bez vārsta, tādējādi būs aizliegta auduma masku valkāšana publiskās vietās, paredz Ministru kabineta pieņemtie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Lasīt vairāk...

Projektā "Par tīrām upēm" pieteikti gandrīz 70 aizsprosti uz Latvijas upēm, tostarp Pierīgā

Pateicoties sabiedrības iesaistei, minerālūdens zīmola “Mangaļi” projektā “Par tīrām upēm” apkopoti teju 70 aizsprosti, kas atrodas uz Latvijas upēm. No tiem Pasaules Dabas fonda eksperti izvērtējušu un atlasījuši 10 aizsprostus, kas apgrūtina upju tecējumu un kuru nojaukšana tuvākajā nākotnē būtu nozīmīga Latvijas upju ekosistēmas uzlabošanai, informē projekta komunikācijas pārstāve Elīna Vaivode.

Lasīt vairāk...

"Latvijas Valsts ceļi": Jāvērtē nepieciešamība plašāk apziņot ceļu lietotājus ekstremālos braukšanas apstākļos

Ņemot vērā 17.janvāra pieredzi, kad stiprā vēja un snigšanas laikā lielā valsts ceļu tīkla daļā bija izveidojušies ekstremāli braukšanas apstākļi, iespējams būtu jāvērtē nepieciešamība pēc plašākas ceļu lietotāju apziņošanas, tai skaitā ar telefonu īsziņu palīdzību. Šis jautājums būtu skatāms valsts civilās aizsardzības plāna ietvaros, norāda VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.