Menu
 

Pirmdiena, 10 Janvāris 2022

Pūce: Saistībā ar Covid-19 izplatību pagaidām nekādi papildu ierobežojumi netiek plānoti

Saistībā ar Covid-19 izplatību pagaidām nekādi papildu ierobežojumi ekonomikai un sabiedrībai netiek plānoti un lēmumi šajā jautājumā tiks pieņemti atbilstoši saslimstības gaitai, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes, atsaucoties uz Veselības ministrijas sniegto informāciju, pauda "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Lasīt vairāk...

SPKC: Decembrī balstvakcīnu saņēmušie cilvēki slimnīcā nonākuši 7,5 reizes retāk

Decembrī Latvijā cilvēkiem ar primāro vakcināciju Covid-19 infekcija konstatēta 1,7 reizes retāk nekā nevakcinētajiem vai daļēji vakcinētiem, salīdzinot saslimstības intensitāti (uz 100 000 iedzīvotajiem) vakcinēto un nevakcinēto/daļēji vakcinēto cilvēku vidū, bet tiem, kuri bija saņēmuši arī balstvakcināciju, saslimstība tika reģistrēta 5,5 reizes retāk, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Lasīt vairāk...

Pēteris Strautiņš: Preču eksports šogad atdzisīs

Preču ārējās tirdzniecības novembra dati ir rozīne uz kūkas. Aizvadītais gads bija izcils preču eksportētājiem, novembrī tika sasniegts vēl viens visu laiku rekords – pie citu valstu pircējiem nonāca preces 1,635 miljardu eiro vērtībā. Turpretim imports salīdzinājumā ar augusta rekordu samazinājās gandrīz par piektdaļu, līdz ar to preču imports pārsniedza eksportu tikai par 1,4%.

Lasīt vairāk...

Valentīndienas koncertā "Musique d'amour" skanēs skaistākās operešu melodijas

8.februārī plkst.19 VEF Kultūras pilī Operetes teātris aicina uz teatralizētu Valentīndienas koncertprogrammu “Mīlestības mūzika” (“Musique d'amour”).  “Šī koncertprogramma ar Vīnes šarmu būs mūzika ar mīlestību par mīlestību; mūzika, kuru mīlam un pazīstam. Esam noilgojušies pēc tikšanās ar klausītājiem, tāpēc, veidojot šo programmu, šoreiz īpaši esam ieklausījušies Operetes teātra skatītāju izteiktajos lūgumos. Skanēs skaistākās operešu ārijas un dueti, fragmenti no publikas iemīļotākajām operetēm un mūsu koncertprogrammām,” pavēstīja Operetes teātra mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Lasīt vairāk...

56% autovadītāju gada laikā atkārtoti pārkāpuši satiksmes noteikumus

2020.gadā Valsts policija veica pētījumu par atkārtotiem ātruma pārkāpumiem ceļu satiksmē. Pētījuma rezultātā tika iegūti dati par 592 personām, kuras laika periodā no 2019. gada 1.jūnija līdz 2020. gada 31. maijam ir vismaz divas reizes pārkāpušas atļauto braukšanas ātrumu vairāk par 31 km/h. Kā norāda Valsts policijā, lai gūtu plašāku ieskatu par atlasīto personu paradumiem piedaloties ceļu satiksmē, tika uzskaitīti visa veida pārkāpumi četru gadu periodā (2016. līdz 2020. gads).

Lasīt vairāk...

Par pieciem miljoniem eiro būvēs jaunu Ulbrokas vidusskolas korpusu un paplašinās ēdnīcu

Ropažu novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar piegādātāju apvienību "LP", kas sastāv no diviem biedriem SIA “LAGRON” un SIA “Pillar Contractor” par Ulbrokas vidusskolas piebūves būvniecību. Projekta mērķis ir paplašināt esošo Ulbrokas vidusskolas ēdnīcu un uzbūvēt jaunu sākumskolas  korpusu ar ietilpību līdz 385 skolēniem. Ēdnīcas un sākumskolas piebūves būvniecības plānotās  izmaksas ir 5 035 534,67 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa), liecina Ropažu novada pašvaldības informācija.

Lasīt vairāk...

Decembrī visās uzņēmējdarbības jomās uzņēmēju noskaņojums bijis zem nulles

Uzņēmējdarbības konfidences rādītāji 2021. gada decembrī, vērtībām joprojām saglabājoties negatīvām, nedaudz uzlabojās mazumtirdzniecībā un pakalpojumu sektorā, rūpniecībā saglabāja stabilitāti, bet būvniecībā uzņēmēju noskaņojums turpināja pasliktināties, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) veikto konjunktūras apsekojumu dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.