Menu
 

Pirmdiena, 17 Janvāris 2022

Covid-19 izplatības ziņā Ādažus novads apsteidzis Mārupi

Rēķinot pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 inficēto skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, Ādažu novadam starp visām Latvijas pašvaldībām joprojām ir visaugstākais rādītājs, Mārupes novadam – otrais, Ropažu novadam – trešais, Ķekavas novadam – ceturtais un Olaines novadam – sestais, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publiskotā informācija.

Lasīt vairāk...

Saulkrastu novadam taps jauns ģerbonis

Līdz ar jaunā Saulkrastu novada izveidi, kurā tika apvienoti Saulkrastu novads un Sējas novads, no 2021. gada 1. jūlija spēku zaudēja iepriekšējo novadu ģerboņi. Tā kā gan Sējas, gan Saulkrastu novada ģerbonī attēlotā simbolika ir būtiska, deputāti Saulkrastu novada domes sēdē lēma, ka apvienotajam novadam jāveido jauns ģerbonis, bet pagaidām pašvaldība līdz 2022. gada 30. jūnijam izmantos pašreizējo Saulkrastu novada ģerboni.

Lasīt vairāk...

Epidemiologs nesaskata īpašu nepieciešamību jau patlaban pastiprināt ierobežojumus

Lai gan Covid-19 gadījumu skaits pieaug, patlaban netiek novērots līdzvērtīgs stacionēto pacientu kāpums, tādēļ šobrīd vajadzētu rūpīgi sekot līdzi situācijai stacionāros, un tiklīdz pazīmes liecinās par tādu gadījumu skaita pieaugumu, kas varētu apdraudēt slimnīcu spēju funkcionēt, tad noteikti būtu nepieciešams pastiprināt drošības pasākumus, lai pasargātu veselības aprūpes sistēmu, žurnālistiem sacīja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Lasīt vairāk...

Investēt sākusi plašāka sabiedrības daļa, ne tikai neliela daļa turīgāko iedzīvotāju

Pandēmijas laikā uzkrātā investēšanai arvien vairāk pievērsušies arī tie, kas līdz šim to nedarīja – paplašinājies mazo investoru loks, proti, ieguldīt finanšu aktīvos sākusi arvien plašāka sabiedrības daļa pretēji līdz šim novērotajam, kad uzkrājumi un investīcijas koncentrējās galvenokārt nelielas daļas turīgāko iedzīvotāju rokās, liecina bankas “Citadele” meitas sabiedrības “CBL Asset Management” dati par 2021. gadu.

Lasīt vairāk...

Aptauja: puse Latvijas iedzīvotāju norūpējušies par ierobežotu ārstu un izmeklējumu pieejamību

Gandrīz puse jeb 46% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņus māc bažas par to, ka šogad būs ierobežota ārstu konsultāciju un izmeklējumu pieejamība, liecina aptieku tīkla “Euroaptieka” veiktā aptauja. Jaunajam gadam sākoties, lielākā daļa aptaujāto (79%) atklāj, ka viņus uztrauc dažādi ar personīgo veselību saistīti jautājumi.

Lasīt vairāk...

ATD: Pērn reģionālo maršrutu autobusu pasažieru skaits samazinājies par 15%, vilcienu – par 14%

Pērn reģionālo maršrutu autobusos tika pārvadāti 17 miljoni pasažieru, bet vilcienos – 11 miljoni pasažieru, kas ir par attiecīgi 15% un 14% mazāk, salīdzinot ar 2020. gadu, un par 42% un 40% mazāk, salīdzinot ar 2019. gadu. Savukārt reģionālā maršrutu tīkla apjoms jeb autobusu nobraukums pērn bija 72,8 miljoni kilometru, kas ir par 1,5% mazāk nekā 2020. gadā un par 7% mazāk nekā 2019.gadā, liecina SIA “Autotransporta direkcija” (ATD) aprēķini.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.