Menu
 

Ceturtdiena, 06 Janvāris 2022

Starp desmit pašvaldībām ar augstāko Covid-19 saslimstību – septiņi Pierīgas novadi

Rēķinot pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 inficēto skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, Mārupes novadam starp visām Latvijas pašvaldībām joprojām ir visaugstākais rādītājs, Ķekavas novadam – otrais, Ādažu novadam – trešais, Ropažu novadam – ceturtais, Saulkrastu novadam – astotais, Siguldas novadam – devītais un Salaspils novadam – desmitais, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Tādējādi starp desmit pašvaldībām ar augstāko Covid-19 saslimstību – septiņi Pierīgas novadi.

Lasīt vairāk...

Par divu sirmgalvju aplaupīšanu Jūrmalā aizturēti divi vīrieši

1.janvārī ap pulksten 14.00 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī vērsās kāda 1933. gadā dzimusi sieviete, kura ziņoja, ka Slokas mikrorajonā tikusi aplaupīta. Divi nezināmi vīrieši, pielietojot fizisku spēku, sievieti esot pagrūduši un nolaupījuši no somiņas naudas maku, kurā atradās 30 eiro, kā arī pasi. Par notikušo Jūrmalas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par laupīšanu personu grupā.

Lasīt vairāk...

Paplašina iespējas bērniem piedalīties interešu izglītības un sporta nodarbībās

Ceturtdien valdība pieņēma lēmumu līdz 28. februārim pagarināt ārkārtējo situāciju valstī. Izglītības jomā saglabājas līdzšinējie nosacījumi par drošu mācību procesu (testēšana, maskas, distance, plūsmu nepārklāšanās u.c.), vienlaikus tiek paplašinātas iespējas bērniem apmeklēt interešu izglītības un sporta nodarbības, stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Lasīt vairāk...

Guntis Kalme. Patriotisma kristīgie pamati

Tie, kas bija kopā, Viņam vaicāja: “Kungs, vai Tu šinī laikā atkal uzcelsi Israēlam valstību?” Viņš tiem atbildēja: “Nav jūsu daļa zināt laikus vai brīžus, ko Tēvs nolicis savā paša varā. Bet jūs dabūsit spēku, kad Svētais Gars būs nācis pār jums, un būsit Mani liecinieki kā Jeruzālemē, tā visā Jūdejā un Samarijā un līdz pašam pasaules galam.” (Ap.d. 1, 6-8)

Lasīt vairāk...

No 15.februāra noteiks vakcinācijas sertifikāta derīguma termiņu

Valdība ceturtdien pieņēma grozījumus Ministru kabineta noteikumos, nosakot Covid-19 sertifikātu derīguma termiņu pieaugušajiem iedzīvotājiem. Vakcinētajiem cilvēkiem sertifikāts būs spēkā deviņus mēnešus pēc primārās vakcinācijas kursa pabeigšanas ar “Vaxzevria”, “Spikevax” un “Comirnaty”, kā arī piecus mēnešus pēc “Janssen” vakcīnas saņemšanas.

Lasīt vairāk...

Februārī Siguldā plānotas vēl nebijušas distanču slēpošanas izturības sacensības

  • Publicēts Sports

20.februārī Siguldā plānotas jaunas izturības distanču slēpošanas sacensības Siguldā – “Red Bull Stikla kalns”, kurās uzvarētājs tiks noskaidrots, slēpojot 800 metrus augšup pa Siguldas serpentīna ceļu. Trases vertikālais kāpums būs 72 metri, padarot sacensības ne vien izaicinošākas, bet arī aizraujošākas kā dalībniekiem, tā skatītājiem, informēja pasākuma rīkotāji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.