Menu
 

Otrdiena, 04 Janvāris 2022

Vācijā 35 000 cilvēku protestē pret Covid-19 ierobežojumiem

Vācijā vairāk nekā 35 000 cilvēku pirmdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret Covid-19 ierobežojumiem, paziņoja policija. Varas iestādes iepriekš bija reģistrējušas daudzas no šīm protesta akcijām, kas ir nepieciešams saskaņā ar Vācijas likumiem, bet citas demonstrācijas nebija apstiprinātas un tādējādi bija nelikumīgas.

Lasīt vairāk...

ZAAO uzsāk atkritumu apsaimniekošanu Sējas pagastā

Ar 2022.gada 1.janvāri SIA “ZAAO” (ZAAO) uzsāk klientu apkalpošanu Saulkrastu novada Sējas pagastā, nodrošinot sadzīves, lielgabarīta, šķiroto atkritumu apsaimniekošanu, kā arī vides izglītības aktivitātes. Līgumus par atkritumu apsaimniekošanu Sējas pagastā jau noslēguši vairāk nekā 600 klienti, informē ZAAO sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Leimane.

Lasīt vairāk...

Noslēpumainie paradīzes putni puķupodos – karalienes orhidejas

Līdz ar svētku sezonu īpašā godā tiek celtas orhidejas, kuras daudzi izvēlas kā reprezentablu dāvanu darba kolēģiem, draugiem vai radiniekiem, – tās ir krāšņas un karaliskas, ilgi zied un ir katras telpas rota un lepnums. Dāvanas saņēmējs gan visbiežāk nemaz īsti nezina, ko ar šo eksotisko augu iesākt – kā laistīt un cik bieži laistīt, vai noziedējušie zari ir jāapgriež un ko darīt ar gaisa saknēm, augu pārstādot. Versiju ir daudz, tāpēc skaidrību par orhideju kopšanu vieš “Kesko Senukai Latvia” produktu speciāliste Līna Spure.

Lasīt vairāk...

Ķekavas dome vērsīsies Satversmes tiesā par Pleša lēmumu azartspēļu jautājumā (papildināta)

Ķekavas novada dome otrdien nolēma vērsties Satversmes tiesā (ST), apstrīdot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) rīkojumu apturēt azartspēļu ierobežošanu Ķekavā. Par vēršanos ST nobalsoja 13 deputāti, pret bija opozīcijas deputāte Viktorija Baire (JV), bet balsojumā nepiedalījās Arnolds Keisters (JV).

Lasīt vairāk...

Salaspilī ierobežo azartspēļu darbību

Salaspils novada dome apstiprinājusi saistošos noteikumus un lokālplānojumu azartspēļu organizēšanas vietu noteikšanai Salaspils pilsētas teritorijā ar mērķi ierobežot azartspēļu pieejamību blīvi apdzīvotā pilsētas daļā. Tas nozīmē, ka piecu gadu laikā visām šobrīd Salaspilī esošām azartspēļu vietām būs jāpārtrauc sava darbība, informēja Salaspils novada domes pārstāve Ginta Zēberga.

Lasīt vairāk...

Kā pareizi uzņemt diennakts nepieciešamo ūdens daudzumu?

Ūdens piedalās dažādos cilvēka organisma procesos – tas uzlabo asins cirkulāciju, regulē ķermeņa temperatūru, “ieeļļo” un aizsargā locītavas, mitrina ādu, palīdz uzturēt optimālu ķermeņa svaru, kā arī izvada nevajadzīgās vielas no organisma. Tomēr cilvēka organisms neuzkrāj ūdeni, tāpēc ir ļoti svarīgi regulāri to uzņemt pietiekamā daudzumā.

Lasīt vairāk...

"Latvijas pasts" šogad plāno izdot 22 jaunus pastmarku izdevumus aptuveni trīs miljonu eksemplāru tirāžā

VAS "Latvijas pasts" 2022.gadā plāno izdot 22 pastmarku izdevumus - kopumā 27 pastmarkas un divus pastmarku blokus ar kopējo tirāžu aptuveni trīs miljoni eksemplāru. Jaunās pastmarkas būs iekļautas jau pazīstamās tematiskās sērijās, divās jaunās sērijās, kā arī veidojot īpašus oriģinālizdevumus. Pirmās pastmarkas "Latvijas pasts" plāno izdot 2022.gada 14.janvārī.

Lasīt vairāk...

Kā atpazīst veselības mītus pirms gripas sezonas

Līdztekus Covid-19 apgriezienus uzņems arī gripa, ko ir gaužām aplam saukt par “tikai gripu”. Pasaules Veselības organizācija prognozējusi, ka šā gada gripas sezona varētu būt sarežģītāka nekā pērn. Arī šai slimībai var būt gan smagas blaknes, gan letāls iznākums, tādēļ svarīgi zināt, kā rīkoties, lai sevi pasargātu, neiekrītot dažādu mītu slazdos par veselību.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.