Menu
 

Trešdiena, 12 Janvāris 2022

Pierīgā tikai Saulkrastu novadā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka nekā vidēji Latvijā

Septiņos no astoņiem Pierīgas novadiem saslimstība ar Covid-19 ir augstāka par vidējiem Latvijas rādītājiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Jau ziņots, ka 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā diennakts laikā pakāpies uz 1010,1. Zemāks tas ir tikai Saulkrastu novadā (953).

Lasīt vairāk...

Nedēļas beigās Olainē un Jaunolainē atklās jaunus vakcinācijas centrus

Ievērojot SARS CoV-2 vīrusa Omikron varianta straujo izplatību Eiropā, kā arī, lai mazinātu plašas Covid-19 infekcijas izplatības risku Latvijā un panāktu vienmērīgu vakcinācijas pieejamību visos Latvijas novados, Nacionālais veselības dienests (NVD) sadarbībā ar pašvaldībām papildus atver vairākus vakcinācijas centrus Olainē, Jaunolainē, Balvos, Līvānos, Valmierā, Dobelē un Valmierā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Eiropā pusaudži mazāk smēķē un dzer, bet vairāk lieto narkotikas

Pusaudži Eiropā smēķē un lieto alkoholu mazāk nekā iepriekšējos gados, bet narkotiku lietošana joprojām ir ļoti izplatīta, liecina "Eiropas skolu aptaujas projektā par alkoholu un citām narkotiskām vielām" (ESPAD) dati Labklājības ministrijas izstrādātājā informatīvajā ziņojumā "Par bērnu stāvokli valstī 2019. un 2020.gadā".

Lasīt vairāk...

Traumatologs: Traumas šoziem vairāk pacientiem vecumā virs 50 gadiem

Lai arī gadu mijas laikā iedzīvotāji vērsušies pie ārstiem ar dažādām traumām, tomēr visvairāk starp pacientiem ir to, kuri laika apstākļos, kad ir slidens – ledainās ietves, ceļus un pagalmus klāj ūdens, paslīdējuši un lauzuši roku vai kāju. Jāņem vērā, ka ar rokas lūzumu cilvēks nevarēs strādāt, būt ierasti aktīvs četras piecas nedēļas, savukārt ar kājas lūzumu šis laiks var sasniegt pat pusgadu, turklāt iespējamas arī vēl smagākas kritienu traumas.

Lasīt vairāk...

No 17. janvāra gaidāmas izmaiņas septiņos maršrutos virzienā uz Ādažiem, Carnikavu, Kadagu, Zvejniekciemu un Vangažiem

Pasažieru ērtībām no 17. janvāra piecos Pierīgas maršrutos tiks iekļautas papildu pieturas, kas atrodas Rīgā un Pierīgā. Atsaucoties iedzīvotāju ierosinājumiem, maršruta Nr.6821 Rīga–Ādaži–Kadaga, Nr.6855 Rīga–Kalngale–Carnikava–Kadaga un Nr.6842 Ādaži–Carnikava atsevišķi reisi tiks pielāgoti skolēnu vajadzībām, vēsta Autotransporta direkcija.

Lasīt vairāk...

Konsolidētās TV skatītākais kanāls 2021.gadā bijis LTV1

2021.gada skatītākais kanāls bija LTV1, kura skatīšanai veltīti 11,4% no kopējā TV skatīšanās laika. Otrs skatītākais kanāls bija 2020.gada populārākais kanāls TV3, kura skatīšanās laika daļa bija 11%. Savukārt trešais skatītākais bija kanāls PBK (pētījumā līdz 31.oktobrim), kuram veltīti 4,9% no kopējā skatīšanās laika 2021. Gadā, liecina pētījumu kompānijas “Kantar” publiskotie dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.