Menu
 

Trešdiena, 19 Janvāris 2022

Autiņbiksītes – kā izvēlēties?

Ģimenē ienākot mazulim, visas rūpes tiek veltītas, lai viņš būtu laimīgs un vesels. Viena no svarīgākajām lietām, kam pievēršam uzmanību, ir mazuļa higiēna, un tās nodrošināšanā autiņiem un autiņbiksītēm ir izšķiroša nozīme. Ražotāju un piedāvāto autiņbiksīšu dažādībā sākumā grūti orientēties, taču salīdzinoši ātri, atrodot savam mazulim vispiemērotāko risinājumu, jaunie vecāki  kļūst par labiem šī produkta ekspertiem.

Lasīt vairāk...

Foto: Valsts prezidents: Siguldas progresīvā domāšana par nākotni nepieciešama visai valstij

Trešdien Valsts prezidents Egils Levits reģionālās vizītes laikā ar Siguldas novada domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu pārrunāja jautājumus saistībā ar energoresursu cenu pieaugumu, energoefektivitāti un zaļo transformāciju. Valsts prezidents interesējās par situāciju novadā saistībā ar šiem izaicinājumiem, kā arī vēlējās uzzināt domes viedokli par nepieciešamajiem papildu atbalsta mehānismiem mazāk nodrošinātām sabiedrības grupām. Tāpat tika pārrunātas ieceres zaļa un cilvēkiem ērta un attīstīta novada nākotnei, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Lasīt vairāk...

Pērn VBTAI saņēmusi gandrīz 500 ziņojumu par bērnu tiesību pārkāpumiem

Aizvadītajā gadā Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu tiesību aizsardzības departamenta (BTAD) inspektori saņēmuši un izskatījuši 474 iesniegumus un sūdzības par dažādiem iespējamiem bērnu tiesību pārkāpumiem. Lielākā daļa ziņojumu attiecināma uz emocionālās vai fiziskās vardarbības epizodēm no iestāžu, kur uzturas bērni, darbinieku puses.

Lasīt vairāk...

Atbalstu izmaksai par katru bērnu būs nepieciešami 80 miljoni eiro

Cilvēkam, kuram ir tiesības uz bērna kopšanas pabalstu par bērnu līdz viena gada vecumam, ģimenes valsts pabalstu vai kuram sakarā ar bērna dzimšanu ir tiesības saņemt maternitātes pabalstu un bērns dzimis līdz 2022. gada 30. aprīlim, plānots par četru mēnešu periodu izmaksāt vienreizēju atbalstu 200 eiro apmērā, t.i., 4x50 eiro par katru bērnu.

Lasīt vairāk...

Iedzīvotāji arvien dziļākā enerģētiskajā nabadzībā

Aptuveni 40% mājsaimniecību šajā apkures sezonā var saskarties ar problēmām samaksāt komunālos rēķinus, un runa nav tikai par trūcīgiem cilvēkiem – nabadzīgām daudzbērnu ģimenēm vai vientuļiem nestrādājošiem pensionāriem un invalīdiem – iedzīvotāju grupām, kas tradicionāli ir pašvaldību aprūpējamo lokā. Jaunie rēķini kā ļauns murgs tuvojas arī ekonomiski aktīvajām ģimenēm, kas līdz šim sevi uzdrošinājās uzskatīt par vidusslānim piederīgām.

Lasīt vairāk...

Otrdien Latvijā reģistrēti 5082 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, 14 dienu kumulatīvais rādītājs pārsniedzis 1700 (papildināta)

Otrdien Latvijā veikti 22 489 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēts līdz šim lielākais jaunu inficēšanās gadījumu skaits – 5082. No inficētajiem 2189 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 2893 vakcinēti, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

VVD: Mēbeļu un apstrādātas koksnes dedzināšana ir stingri aizliegta

  • Publicēts Vide

Valsts vides dienests (VVD) jau vairākkārt vērsis uzmanību uz saņemtajiem un apstiprinātajiem ziņojumiem, kas norāda uz nelikumīgu atkritumu dedzināšanu. Analizējot saņemtos ziņojumus, VVD secina, ka iedzīvotāji ar vien biežāk ziņo par sliktu gaisa kvalitāti un pēdējā laikā liela daļa no apstiprinātajām sūdzībām ir par mēbeļu atkritumu un apstrādātas koksnes dedzināšanu.

Lasīt vairāk...

Eksperta padomi, kā izvairīties no nelaimes gadījumiem vētras laikā

Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka šīs nedēļas laikā Latvijā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz pat 33 m/s. Šāds vēja ātrums atbilst ļoti stiprai vētrai, tādēļ jau pirms pāris dienām Latvijā izsludināts sarkanā līmeņa brīdinājums. “Gjensidige Latvija” skaidro trīs galvenos drošības principus, kas jāievēro vētras laikā, lai saglabātu savu īpašumu un veselību neskartu.

Lasīt vairāk...

Izskanēs Margaritas Vilcānes jubilejas koncerts "Margarita. Melodija. Mode"

Otrdien, 25.janvārī, Lielās ģildes Lielajā zālē, godinot brīnišķīgo mākslinieci Margaritu Vilcāni, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un Latvijas iemīļotie mūziķi – maestro Raimonds Pauls, dziedātāji Intars Busulis, Normunds Rutulis, Daumants Kalniņš un daudzi citi – aicina skatītājus uz jubilejas koncertu "Margarita. Melodija. Mode".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.