Menu
 

Piektdiena, 16 Augusts 2019

Pirmajā Sabiedrības integrācijas fonda padomes sēde neizdodas ievēlēt priekšsēdētāju

Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) jaunās padomes pirmajā sēdē neizdodas ievēlēt SIF priekšsēdētāju, ziņu aģentūra LETA uzzināja padomes sēdē. Uz SIF priekšsēdētāja amatu izvirzīja divus pretendentus - kultūras ministru Nauri Puntuli (VL-TB/LNNK) un "Kurzemes NVO atbalsta centrs" valdes priekšsēdētāju Inesi Siliņu.

Lasīt vairāk...

LPS: Aizliedzot pašvaldībām galvenos plānošanas dokumentus izstrādāt līdz pašvaldību vēlēšanām, tiek bremzēta attīstība

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) izteikusi būtiskus iebildumus pret Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto likumprojektu “Grozījums Teritorijas attīstības plānošanas likumā” un uzskata, ka liegums pašvaldībām izstrādāt, apstiprināt un uzsākt jaunu minēto plānošanas dokumentu sagatavošanu var nopietni apdraudēt attīstības procesus pašvaldībās un tādējādi visā valstī kopumā.

Lasīt vairāk...

Astoņu gadu laikā bērnu skaits Latvijā ir sarucis par 4,3 %

2019.gada sākumā 359 tūkstoši jeb 18,7 % no visiem Latvijas iedzīvotājiem bija bērni vecumā līdz 17 gadiem. Tas ir par 4,3 % mazāk nekā 2010. gadā, kad Latvijā bija 375 tūkstoši bērnu šajā vecuma grupā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati. Šā gada sākumā no visiem bērniem (līdz 17 gadu vecumam) 185 tūkstoši bija zēni un 174 tūkstoši meitenes.

Lasīt vairāk...

Mainās satiksmes organizācija uz Jūrmalas šosejas un tās krustojumā ar Rīgas apvedceļu

No piektdienas būtiski mainās satiksmes organizācija Jūrmalas šosejas (A10) un Rīgas apvedceļa A5 (Salaspils–Babīte) satiksmes mezglā. Satiksme pakāpeniski tiek pārkārtota no Rīgas virziena brauktuves uz Jūrmalas virziena brauktuvi, un tiek slēgta apļveida uzbrauktuve uz Rīgas apvedceļu A5 (Salaspils–Babīte), braucot no Rīgas Liepājas virzienā, informē VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Lasīt vairāk...

Jauniešu koris "Maska" – Babītes novada un Latvijas vizītkarte

Augusta sākumā diriģenta Jāņa Ozola vadītais Babītes novada jauktais koris “Maska” piedalījās starptautiskajā amatierkoru konkursā “Eirovīzijas koris 2019” Gēteborgā Zviedrijā, kur visnotaļ sīvā konkurencē, sacenšoties ar kolektīviem no Beļģijas, Dānijas, Vācijas, Norvēģijas, Skotijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Šveices un Velsas, izcīnīja godpilno otro vietu. Ar iegūtām godalgām, tostarp zelta, starptautiskā konkursā Tokijā, kā arī Grand Prix starptautiskā kamerkoru konkursā Takarazukā koris noslēdza tūri Japānā.

Lasīt vairāk...

Eksperte par alkohola reklāmām: Aizliegt nedrīkst rādīt!

Veselības ministrija rosina aizliegt visu alkoholisko dzērienu reklāmu televīzijā, radio un internetā. Tāpat plānots ierobežot alkoholisko dzērienu pieejamību, aizliedzot alkoholisko dzērienu pārdošanu degvielas uzpildes stacijās. Tajā pašā laikā Latvijas Reklāmas asociācijas pārstāvji norāda, ka Latvijā jau pastāv reklāmas ierobežojumi stiprajam alkoholam un jauni aizliegumi radīs lielus finansiālus zaudējumus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.