Menu
 

Otrdiena, 20 Augusts 2019

Par Rīgas otro vicemēru ievēlē "Saskaņas" deputāti Vladovu

Ar 35 balsīm par Rīgas domes vicemēra amatā otrdien tika ievēlēta deputāte Anna Vladova (S). Par viņu balsoja 11 "Gods kalpot Rīgai" deputāti, četri "Neatkarīgo deputātu frakcijas" pārstāvji, trīs deputātu bloka "Rīgai!" biedri, kā arī 17 "Saskaņas" deputāti. Savukārt 16 deputāti balsoja pret Vladovas ievēlēšanu šajā amatā.

Lasīt vairāk...

Augusta beigās Jūrmalā svinēs Kauguru svētkus

31. augustā Jūrmalā jau piekto gadu tiks svinēti Kauguru svētki. Vakara koncertā svētku apmeklētājus priecēs grupa “Carnival Youth”, populārā dziedātāja Laima Vaikule un Krievijas rokzvaigzne Diāna Arbeņina ar grupu “Nočnije Snaiperi”. Svētkos notiks arī spēkavīru šovs – “Best Nordic Strongman”, kurā tiks noskaidrots spēcīgākais Ziemeļvalstu spēkavīrs. Visas dienas garumā būs daudzveidīgas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. Svētku noslēgumā – uguņošana. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Lasīt vairāk...

Šogad sāks pakāpenisku pāreju uz jaunajiem mazākumtautību izglītības modeļiem pamatizglītībā

Ar 2019./2020. mācību gadu tiks sākta pakāpeniska pāreja no esošajiem pieciem uz trim jauniem mazākumtautību izglītības modeļiem pamatizglītībā, to paredz Izglītības likums. Šie trīs modeļi nosaka valsts valodas un mazākumtautību valodu lietojuma proporciju. Pamatizglītības posmā skolas atbilstoši savā attīstības plānā izvirzītajām prioritātēm varēs izvēlēties vienu no modeļiem.

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā. Kur atrast papildu līdzekļus ieņēmumiem valsts budžetā?

Bijusī finanšu ministre, pašreizējā Saeimas opozīcijas deputāte Dana Reizniece-Ozola televīzijas kanālā LNT prognozēja, ka valsts budžeta plānošana šoruden būs izšķiroša: "Šā gada rudens tiešām būs patiesības stunda jaunajai koalīcijai. Es neprognozēšu rezultātu, bet prognozēju, ka būs ļoti asa šķēpu laušana. Vajadzību budžetā vienmēr ir vairāk nekā iespēju, bet ļoti svarīgi, lai valdība spētu demonstrēt sevi kā komandu un vienoties par prioritātēm," norādīja politiķe, uzsverot, ka Latvijā vajadzētu ieviest sistēmu, kad minimālā alga ir saistīta ar vidējo algu. "Tas atbrīvotu mūs no katru gadu notiekošās šķēpu laušanas – pacelt minimālo algu vai ne." Kamēr gudras galvas plāno, tauta protestē. Valdībā nonākušie jaunie politiskie spēki vēlas pierādīt saviem vēlētājiem, ka pilda solījumus, kuri nav iespējami. Diemžēl tauta nav tik naiva un ir pesimistiskāk noskaņota nekā valdības pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Pētījums: reģionu pilsētu iedzīvotājiem ir lielāki izdevumi par mājokli un pārtiku nekā rīdziniekiem

Lai gan Latvijas sabiedrībā iesakņojies uzskats, ka vislielākā dzīves dārdzība ir galvaspilsētā Rīgā, reģionu pilsētu iedzīvotājiem pārtikas un mājokļu izdevumu slogs attiecībā pret ienākumiem ir krietni lielāks nekā rīdziniekiem. Piemēram, rīdzinieku ģimenei mājokļa izdevumiem jāatvēl vidēji 10% no saviem ikmēneša ienākumiem, kamēr jēkabpiliešiem – 14,4%, liecina "Swedbank" Finanšu institūta veiktais pētījums. Rīga līdz ar Ventspili un Jelgavu ir trīs dzīvošanai izdevīgākās pilsētas, vērtējot mājokļa un pārtikas izmaksu īpatsvaru pret attiecīgās pilsētas vidējiem ienākumiem.

Lasīt vairāk...

Valsts kanceleja: Nav iespējams pārliecināties, ka pārkāpumi LU rektora vēlēšanās ietekmēja to rezultātu

Izvērtējot precizēto Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto rīkojuma projektu par Indriķa Muižnieka apstiprināšanu Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā, nav iespējams pārliecināties, ka pārkāpumi LU rektora vēlēšanās ietekmēja to rezultātu, teikts Valsts kancelejas sagatavotajā atzinumā.

Lasīt vairāk...

Operdziedātāja Laura Teivāne iesaka apmeklēt Latgali

Šosezon Latvijas Nacionālās operas soliste soprāns Laura Teivāne būs dzirdama gan pagājušās sezonas jauniestudējumā Pulenka operā "Karmelīšu dialogi", gan Mizetes lomā Pučīni operā "Bohēmā", gan citos iestudējumos. Savukārt jau 23. un 24. augustā Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā viņa kopā ar Valsts akadēmisko kori "Latvija" un Liepājas Simfonisko orķestri Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" un Rīgas Domā atskaņos vienu no skaistākajiem skaņdarbiem – Morisa Diruflē "Rekviēmu".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.