Menu
 

Svētdiena, 25 Augusts 2019

Skolotāji: Jēgpilna tehnoloģiju lietošana skolā veicina vēlmi mācīties

Tuvojas 1. septembris, un gan vecākiem, gan mācību spēkiem atkal kļūs aktuāls jautājums par viedierīču izmantošanas intensitāti skolās – vai būtu jāierobežo to izmantošana stundu starpbrīžos, vai interneta pieslēgums neizraisīs pārmērīgu atkarību un kas ir labākais veids, kā skolēnu aizraut ar jēgpilnu, nevis bezmērķīgu tehnoloģiju lietošanu. Ir skolas, kurās ieviesta prakse pirms stundu sākuma telefonus novietot drošā vietā prom no acīm, lai tie netraucē mācību procesam. Tomēr, ja spēj prasmīgi tehnoloģijas iesaistīt mācību procesā, ieguvēji ir gan bērni, gan skolotāji. “Tele2” kampaņas “Jēgpilns internets” ietvaros aptaujāja vairākus Latvijas skolotājus, kas dalījās savā pieredzē, kā izmantot viedierīces mācību procesā un kā kontrolē to lietošanu skolās.

Lasīt vairāk...

Sēnes. Cik daudz un kādas likt grozā?

Ne velti sēņošanu dēvē par latviešu nacionālo sporta veidu – tik daudz kaislību izraisa reti kura cita brīvā laika nodarbe. Kur ir labākās sēņu vietas? Vai grozā tikusi arī kāda milzu beka? Cik burciņas sagatavotas ziemai? Tomēr ne mazāk svarīgi ir arī jautājumi, kuras Latvijā sastopamās sēnes ir īpaši vērtīgas, kā tās pagatavot un cik daudz sēņu ēst ir veselīgi. 

Lasīt vairāk...

"Garkalne"/ "Livonia" uzvar Ķekavas "Miesniekus" un sper soli pretim Latvijas čempionu titulam

  • Publicēts Sports

Latvijas grandu savstarpējā spēlē, kas skaitījās gan valsts čempionāta, gan Baltijas "Top" līgas kopvērtējumā, sestdien Baldonē "Garkalne"/ "Livonia" ar 21:14 (12:7) apspēlēja Ķekavas klubu "Miesnieki" un spēra soli pretī valsts čempionu titulam. Tā ieguvēji kļūs zināmi 21. septembrī, kad vienības Rīgā vēlreiz tiksies savā starpā.

Lasīt vairāk...

Matu kopšana – ko visbiežāk darām nepareizi

Lai arī vasara ir matu augšanai vislabvēlīgākais laiks, arī tā var atstāt negatīvu ietekmi uz matu veselību un izskatu. Ko darīt, ja saule un sāļais jūras ūdens sausinājis matus? Kā kopt matus, sākoties rudenīgākiem laikapstākļiem? Kādas kļūdas visbiežāk pieļaujam matu kopšanā? Uz šiem un citiem ar aktuālajiem ar matu kopšanu saistītajiem jautājumiem atbildes sniedz "Benu aptiekas" piesaistītā eksperte, ārste triholoģe Inga Zemīte un "Benu aptiekas" skaistuma konsultante Natālija Gavriļčenko.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.