Menu
 

Pirmdiena, 26 Augusts 2019

IZM prioritāro pasākumu īstenošanai 2020. gadam nepieciešami 128 miljoni eiro

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) prioritāro pasākumu īstenošanai, kā pedagogu darba samaksas paaugstināšanai, zinātnes bāzes finansējumam un sporta nozares attīstībai nepieciešami 128 miljoni eiro, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomes sēdē atzina izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Lasīt vairāk...

Starptautiskā konkursā meklē labāko fotoattēlu par zvejniecības mantojumu Latvijā

Ar mērķi saglabāt dzīvas zvejniecības kultūras tradīcijas Rīgas plānošanas reģions aicina ikvienu vēl līdz 30. augustam piedalīties starptautiskā konkursā par labāko fotoattēlu par zvejniecības mantojumu Rīgas jūras piekrastē (no Engures līdz Ainažiem). Konkursa galvenajā balvā – ceļojums uz Maljorku Spānijā, kur notiks apbalvošanas ceremonija.

Lasīt vairāk...

Vairākas valstis, tostarp Latvija, neatzīst Abhāzijas reģionā notikušo prezidenta vēlēšanu likumību

Vairākas valstis, kuru vidū ir arī Latvija, Lietuva un Igaunija, neatzīst Gruzijas Abhāzijas reģionā, Suhumi, 25. augustā notikušo prezidenta vēlēšanu likumību un vēlēšanu rezultātus, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM). Kopīgo valstu paziņojumu parakstījušas arī Bulgārija, Čehija, Kanāda, Somija, Īrija, Norvēģija, Polija, Rumānija, Zviedrija, Ukraina, Lielbritānija un ASV.

Lasīt vairāk...

Baložos demontēta nelikumīgi uzceltā "skeitparka" konstrukcija

26. augustā Medema parkā Baložos Ķekavas novada pašvaldība kā zemesgabala īpašniece demontēja nelikumīgi uzcelto “skeitparka” konstrukciju, ievērojot būvvaldes atzinumā ietverto norādījumu par īpašuma iepriekšējā tiesiskā stāvokļa atjaunošanu, kā arī ņemot vērā, ka būves būvētājs vai īpašnieks pats tā arī nebija veicis būves demontāžu, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Foto: Aizvadīts Latvijas valsts vienaudžu salidojums

24. augustā VEF Kultūras pilī aizvadīts jau trešais Latvijas valsts simtgadnieku salidojums. Tā ir pilsoniskā iniciatīva, kas veidota ar mērķi, lai arī visvecākie Latvijas valsts iedzīvotāji iesaistītos valsts simtgadei veltītajos pasākumos. Salidojuma ideja “iedunkāja” gan valsts vienaudžus uzdrošināties, gan pašvaldības un valsts institūcijas vairāk izcelt atziņu, ka valstij katrs cilvēks ir liela vērtība, lai tiešām katrs var sajust, ka ir valstij svarīgs, informē Latvijas valsts simtgades birojā.

Lasīt vairāk...

Čakša kļūst par "Vienotības" biedri (papildināta)

Bijusī veselības ministre, Saeimas deputāte Anda Čakša kļuvusi par partijas "Vienotība" biedri, aģentūru LETA informēja politiskajā spēkā. "Vienotības" valde savās rindās Čakšu lēmusi uzņemt vienbalsīgi. Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens skaidroja, ka ir gandarīts, ka partijai pievienojas zinoša un nozarē augstu vērtēta personība.

Lasīt vairāk...

Izsludināts ideju konkurss satiksmes mierināšanas objektiem pie Siguldas izglītības iestādēm

Ar mērķi izveidot dizainu satiksmes mierināšanas objektiem pie Siguldas izglītības iestādēm, iegūstot patstāvīgu, Siguldai unikālu pilsētvides labiekārtojuma dizaina elementu, kas ir funkcionāls satiksmes mierināšanas objekts un veicina Siguldas atpazīstamību, ir izsludināts dizaina ideju konkurss "Satiksmes mierināšanas objekti pie Siguldas izglītības iestādēm".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.