Menu
 

Pirmdiena, 19 Augusts 2019

Turaidas muzejrezervātā atklās izstādi "Gaismas ceļā. Baltijas ceļam – 30"

Atzīmējot akcijas "Baltijas ceļš" trīsdesmito gadadienu, Turaidas muzejrezervātā 23. augustā plkst. 15.00 tiks atklāta izstāde "Gaismas ceļā. Baltijas ceļam – 30". Izstādes atklāšanā pārdomās par atmodas laika notikumiem, Baltijas ceļa nozīmi, zināmo un nezināmo neatkarības atgūšanas procesā un sajūtām šobrīd dalīsies vēsturnieki – Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne, LU Latvijas Vēstures institūta direktors Guntis Zemītis un Vidzemes augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, kā arī akcijas "Baltijas ceļš" dalībnieki.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā uzsāk vides kampaņu "Dari dabai prieku, neņem lieku"

Jūrmalas tūrisma un sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji un citi komersanti, kuru darbība saistās ar publisko pakalpojumu sniegšanu, kā arī pašvaldību iestādes, kuras veic iedzīvotāju un viesu apkalpošanu, tiek aicinātas iesaistīties vides kampaņā “Dari dabai prieku, neņem lieku”. Kampaņa tiks uzsākta 22. augustā Jūrmalas pilsētā. Mērķis ir veicināt, lai privātā un publiskā sektora pakalpojumu sniedzēji ieviestu videi draudzīgas rīcības principus un mazinātu resursu patēriņu.

Lasīt vairāk...

Burovs sola izveidot padomi "Getliņi eko" un "Rīgas mežos", kā arī piedāvā veidot frakciju padomi

Kļūstot par Rīgas mēru, Oļegs Burovs (GKR) sola izveidot padomes arī SIA "Getliņi eko" un "Rīgas meži", kā arī, lai veicinātu sadarbību ar opozīciju, līdzīgi kā bijušais mērs Dainis Turlais (GKR), aicina izveidot frakciju padomi. Rīgas domē pirmdien notiek mēra vēlēšanas un šim amatam izvirzīti divi kandidāti – Burovs un opozīcijas deputāts Viesturs Zeps (LA).

Lasīt vairāk...

Kā sagatavot bērna pirmo telefonu, lai tas būtu drošs?

Līdz ar skolas gaitu uzsākšanu bērni nonāk vidē, kur pašiem jāspēj spriest un pieņemt lēmumus gan ikdienā, gan negaidītās situācijās. Viedtālrunis var būt labs palīgs, tikai tas pareizi jāsagatavo un jāiepazīstina bērnu ar tā iespējām. “Samsung” speciālisti apkopojuši ieteikumus, kas palīdzēs justies drošāk gan bērnam, gan viņa vecākiem.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Kā vērtējat iespējamo Ulbrokas novada izveidi?

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) jaunajā pašvaldību kartē piedāvā veidot arī Ulbrokas novadu, kurā ietilps Stopiņu, Garkalnes un Ropažu novads, kā arī Vangažu pilsēta, kas patlaban atrodas Inčukalna novadā. Sākotnēji Stopiņu un Ropažu novadu bija plānots apvienot ar Salaspils novadu, savukārt Garkalnes novadu bija iecerēts pievienot jaunajam Ādažu novadam, bet Vangažu pilsētu iekļaut Siguldas novadā. Pēc VARAM aplēsēm, jaunajā Ulbrokas novadā, kura administratīvais centrs plānots Ulbrokā, būs aptuveni 29 500 iedzīvotāju.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 42,5% uzņēmēju finanšu pieejamību Latvijā vērtē negatīvi

Finanšu pieejamība Latvijā ir drīzāk slikta vai ļoti slikta – tā norāda 42,5% uzņēmēju. 39,1% norāda, ka situācija šajā jomā ir drīzāk laba vai ļoti laba, bet 18,3% atbild – grūti sniegt konkrētu vērtējumu, liecina Turības Biznesa indeksa dati. Kopumā uzņēmēji šim biznesa vidi ietekmējošam faktoram snieguši negatīvu vērtējumu (indekss -6,7).

Lasīt vairāk...

Brauna un Brikmaņa Latvijai veltītais skaņdarbs pirmo reizi izskanēs Likteņdārzā

Atzīmējot viena no Latvijas neatkarības atjaunošanas laika nozīmīgākajiem notikumiem – Baltijas ceļa – 30. gadadienu, 24. augustā Likteņdārzā notiks vērienīgs svētku koncerts "Saule, Pērkons, Daugava – Baltijas ceļam 30!". Komponists Mārtiņš Brauns par godu šim notikumam ir radījis jaunu skaņdarbu ar Uģa Brikmaņa pēdējā dzejoļa vārdiem, veltītu Latvijai un latviešu tautai. Skaņdarbs pirmo reizi skanēs šai koncertā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.