Menu
 

Otrdiena, 27 Augusts 2019

Gaidāms krāšņs cikla "Saulrieta koncerti Mārupē" noslēgums

28. augustā Mārupē aktīvās atpūtas parkā "JIP Mārupīte" noslēgsies otrā sezona ciklam "Saulrieta koncerti Mārupē". Kopumā šajā sezonā būs aizvadīti 13 koncerti, pulcējot tādus māksliniekus kā "Dzelzs vilks", "Riga Reggae", Kārlis Būmeistars, "My Radiant You", estrādes apvienība "Kaija", Gapoljeri, "Neaizmirstulītes" un Laimis Rācenājs, "Bad Habbits", "Keksi", "Carousel" un citi.

Lasīt vairāk...

Siguldas iedzīvotājus aicina paust viedokli par siltumenerģijas tarifu projektu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina Siguldas iedzīvotājus paust viedokli par SIA “Wesemann-Sigulda” iesniegto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu Siguldas pilsētai. Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli, SPRK 4. septembrī plkst. 12.00 Siguldas kultūras centrā Pils ielā 10, Siguldā, organizē uzklausīšanas sanāksmi.

Lasīt vairāk...

2. septembrī gaidāmas izmaiņas sabiedrisko autobusu kustībā Ādažu un Carnikavas novadā

Ņemot vērā, ka skolēniem pirmajā skolas dienā, 2019. gada 2. septembrī, izglītības iestādē jāierodas nedaudz vēlāk, šajā dienā tiks mainīts izbraukšanas laiks trīs reisos, kas tiek izpildīti maršrutā Nr. 5269 "Baltezers–Alderi–Ādažu skola", Nr. 6842 "Ādaži–Carnikava" un Nr. 5721 "Ādaži–Stapriņi–Atari–Ādaži".

Lasīt vairāk...

"Riga Food 2019" izstādē piedalīsies 700 uzņēmumu no 37 valstīm

Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstādē "Riga Food" pulcēs nozares profesionāļus no visas pasaules – kopumā izstādē piedalīsies 700 uzņēmumu no 37 valstīm, "Riga Food 2019" atklāšanas pasākumā sacīja "Riga Food" projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Lasīt vairāk...

Izdots Siguldai veltīts mūzikas albums

Bērnu vokālā studija "Siguldiņa" un mūziķi Juris Kaukulis, Kārlis Kazāks, Juris Lisenko un Zanda Krastiņa aicina uz jaunā mūzikas albuma "Es esmu Sigulda" prezentācijas pasākumu, kas notiks 4. septembrī plkst. 17.00 pie Siguldas gaisa trošu vagoniņa.

Lasīt vairāk...

Valdība neapstiprina Indriķi Muižnieku LU rektora amatā; par rektora vietas izpildītāju kļūst Straube

Pēc ilgām diskusijām valdība nolēma neapstiprināt Indriķi Muižnieku Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā, jo, pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) domām, rektora vēlēšanās ir pārkāpta Augstskolu likumā un likumā "Par Latvijas Universitātes Satversmi" noteiktā LU rektora ievēlēšanas kārtība un noteikumi.

Lasīt vairāk...

Baltijas jūra ir pārmēslota! Kā dzīvot tālāk?

  • Publicēts Vide

Baltijas jūra tiek uzskatīta par jaunu jūru, jo tās ģeoloģiskā vēsture ir salīdzinoši īsa. Šajā vēsturiskajā laikaposmā tā izgājusi gan saldūdens, gan jūras, gan arī iesāļūdeņu fāzi. Pašos pirmsākumos, ap 14 000.–10 300. gadu pirms mūsu ēras, bija Baltijas ledus ezers - iesāļūdeņu un saldūdens baseins. Pirmās šeit sastopamās zivju sugas tolaik bija sīga, zaķzivs, salaka, respektīvi – aukstummīlošas sugas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.