Menu
 

Otrdiena, 17 Septembris 2019

Vitenbergs: Pēc gandrīz 20 gadu ilgām diskusijām Latvija ir pietuvojusies dzērienu iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanai

  • Publicēts Vide

Lai gan par dzērienu iepakojuma depozīta sistēmu ir diskutēts gandrīz 20 gadus, tikai šobrīd patiešām esam pietuvojušies tās ieviešanai. Ir būtiski, lai, ieviešot depozīta sistēmu dzīvē, iekārtas ražotu tieši Latvijas uzņēmumi, otrdien pēc sēdes Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdes, kurā tā turpināja darbu pie grozījumiem Iepakojuma likumā trešajā lasījumā, sacīja komisijas priekšsēdētājs Jānis Vitenbergs (KPV LV).

Lasīt vairāk...

Sporta apakškomisija aicinās valdību naudu lielajiem sporta pasākumiem paredzēt valsts budžetā

Lai Latvijā varētu norisināties starptautiska mēroga lieli sporta pasākumi, tiem jānodrošina pietiekams finansējums, un nepieciešamie līdzekļi ir jāparedz valsts budžetā, nevis nauda lielākoties jāņem no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem vai apropriāciju pārdalēm. To otrdien sacīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš. Apakškomisijas deputāti lēma ar attiecīgu vēstuli vērsties Ministru kabinetā un Finanšu ministrijā.

Lasīt vairāk...

Bulduru Dārzkopības vidusskolas un LLU ēkas renovācijā un tehniskā nodrošinājuma atjaunošanā ieguldīti 1,449 miljoni eiro

Bulduru Dārzkopības vidusskolas un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) ēku renovācijā un tehniskā nodrošinājuma atjaunošanā Zemkopības ministrija šogad pirmajā pusgadā ieguldījusi 1,449 miljonus eiro, informēja ministrijā. Tostarp 500 000 eiro ieguldīti Bulduru Dārzkopības vidusskolā, savukārt 949 455 eiro - LLU.

Lasīt vairāk...

"Brīvdienu mūzikas" rudens koncertu ciklu Dzintaros ievada džeza trio "Čudars, Auziņš, Arutjunjans"

2019.gada rudenī Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols aicina klausītājus uz jauniem demokrātiskā koncertu cikla “Brīvdienu mūzika” koncertiem, kuros viesosies džeza trio “Čudars, Auziņš, Arutjunjans”, klausītāju iemīļotais ansamblis “Autobuss debesīs” un operdziedātāji Kalvis Kalniņš, Inga Šļubovska-Kancēviča un Mihails Čuļpajevs, kuri Dzintaru koncertzālē viesosies ar programmu "Skaistākās operu ārijas".

Lasīt vairāk...

Ceļojums: "Sējas Pīlādzis" un draugi iepazīst savu novadu

Ik pa brīdim “Rīgas Apriņķa Avīzē” var lasīt par tāliem un pat ļoti tāliem ceļojumiem, kas, protams, ir ļoti jauki. Taču vēl labāk ir atrast ko interesantu tepat pašu mājās un par to stāstīt arī citiem. Šoreiz savos ceļojuma iespaidos vēlējās dalīties Sējas novada senioru klubiņa “Sējas Pīlādzis” dalībnieki, tādējādi demonstrējot, ka mūsu seniori paši aktīvi veido un organizē savu dzīvi. Par interesantām aktivitātēm aicinām stāstīt arī seniorus citos Pierīgas novados.

Lasīt vairāk...

Kāpēc nepārspīlēt ar sāls patēriņu uzturā? Skaidro farmaceite

Pētījuma* dati liecina, ka vidējais sāls patēriņš dienā Latvijas iedzīvotāju vidū ir 8,8 g, kas būtiski pārsniedz ieteicamo dienas normu. Visvairāk ar sāls lietošanu pārspīlē vīrieši, dienā apēdot 10,7 g sāls, bet sievietes – 6,2 g. Kas rosina pārmērīgu sāls lietošanu uzturā, kādas var būt tā sekas, un dalās padomos, kā samazināt sāls daudzumu uzturā?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.