Menu
 

Otrdiena, 10 Septembris 2019

Juridiskā komisija konceptuāli atbalsta nepilngadīgo kriminālatbildības reformu

Saeimas Juridiskā komisija otrdien pirmajam lasījumam Saeimā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā un Kriminālprocesa likumā, ar kuriem paredzēts īstenot nepilngadīgo kriminālatbildības reformu. Grozījumu mērķis ir samazināt to gadījumu skaitu, kad nepilngadīgajiem piemēro kriminālatbildību, un veicināt viņu veiksmīgāku integrāciju sabiedrībā un darba tirgū.

Lasīt vairāk...

Kā jūtas skolēni, un kā viņiem palīdzēt?

Sācies jaunais mācību gads, un tas nes līdzi dažādas emocijas, ne vienmēr tikai pozitīvas. Šķiet, ka priekšplānā izvirzās sarunas par izglītības saturu, pedagogu atalgojumu, bet mazāk tiek runāts par to, kā jūtas skolēni un kur vērsties, ja nepieciešams emocionāls atbalsts.

Lasīt vairāk...

No 13.līdz 15.septembrim Rīgā un Pierīgā notiks militārās mācības "Rīgas zobens 2019"

No 13. līdz 15. septembrim Nacionālo bruņoto spēku ikgadējo mācību “Namejs” ietvaros Zemessardzes 1. Rīgas brigāde organizēs mācības “Rīgas zobens 2019”, kas notiks dažādās Rīgas apkaimēs. Mācību teritorija aptvers gan atsevišķas Rīgas apkaimes (Bolderāja, Jugla, Čiekurkalns, Teika, Pleskodāle, Šmerlis, Pļavnieki, Torņakalns, Ziepniekkalns), gan Mārupes, Garkalnes, Stopiņu, Bauskas un Iecavas novadus.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā finišējis krosa skrējienu seriāls "Baložu bizons"

  • Publicēts Sports

Ķekavas novada Baložos aizvadītas krosa skrējienu seriāla "Baložu bizons" pēdējā desmitā posma sacensības un noskaidroti uzvarētāji kopvērtējumā. Katrā no posmiem, kuri kopš maija sākuma ar pārtraukumu vasaras mēnešos aizritēja pirmdienu pievakarēs, startēja 90–150 visdažādākā vecuma dalībnieku ne tikai no Ķekavas, bet apkārtējiem novadiem.

Lasīt vairāk...

Replika. Pensionāriem par daudz naudas?

Vai nu kādā vājuma brīdī vai citu iemeslu dēļ jau iepriekš ticis nolemts, ka pensionāriem sagaidāma pensiju indeksācija jeb nosacīta tās palielināšana. Nosacīta tādēļ, ka izdevumu daļa aug vienlīdz strauji vai pat straujāk. Rūpīgi tiek sekots līdzi tam, lai gados vecākiem cilvēkiem naudas neatliktu pārāk daudz.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.