Menu
 

Piektdiena, 14 Februāris 2020

AT atcēlusi apgabaltiesas notiesājošo spriedumu Ogres mēra Helmaņa izspiešanas lietā

Augstākās tiesas (Senāta) Krimināllietu departaments šodien pilnībā atcēlis Rīgas apgabaltiesas notiesājošo spriedumu krimināllietā, kurā par izspiešanu apsūdzēts Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) un tā brīža Ogres televīzijas īpašnieks Artūrs Robežnieks, aģentūrai LETA apstiprināja AT pārstāve Baiba Kataja.

Lasīt vairāk...

Eiropas Padomes pašvaldību kongress VARAM pārmet "vienvirziena komunikācijas kampaņu" pašvaldību reformas procesā

Eiropas Padomes (EP) Vietējo un reģionālo pašvaldību kongress aicina Saeimu atlikt administratīvi teritoriālās reformas pieņemšanu, jo uzskata, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nav veikusi "patiesu konsultāciju un sarunu procesu", bet gan organizējusi "vienvirziena komunikācijas kampaņu, lai sniegtu informāciju par reformu, kuras galvenie virzieni jau bija noteikti".

Lasīt vairāk...

Piecas idejas Valentīndienas maltītei, kas neizmaksās pusi karaļvalsts

Pēdējo gadu laikā Valentīndiena ir kļuvusi par gaidītu svinību dienu arī Latvijā. To katru gadu svin arvien vairāk iedzīvotāju, sarūpējot īpašas dāvanas un skaistus mirkļus saviem mīļotajiem. Šajā dienā tiek piedāvāts plašs izklaides iespēju klāsts – dažādi koncerti un pasākumi, bet dažādas iedzīvotāju aptaujas liecina, ka ir daļa iedzīvotāju, kas šos svētkus labprāt atzīmē arī mājās, pagatavojot īpašu svētku maltīti un baudot divvientulību.

Lasīt vairāk...

Mārupe pulcēs pūšaminstrumentu spēles jaunos talantus no divpadsmit valstīm

No 27. līdz 29. februārim Mārupes Mūzikas un mākslas skolā Jaunmārupē norisināsies 1. Starptautiskais pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss “Wind Stars 2020”, kas pulcēs 700 dalībniekus, tajā skaitā pedagogus un koncertmeistarus, no divpadsmit pasaules valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Serbijas, Slovākijas, Bosnijas un Hercegovinas, Itālijas, Izraēlas. Kā vēsta konkursa organizatori, tik vērienīgs pūšaminstrumentu izpildītāju konkurss Latvijā ir kas nebijis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.