Menu
 

Trešdiena, 19 Februāris 2020

Izmeklēšanas komisija: Politiskā atbildība par OIK afēru solidāri gulstas uz visām amatpersonām, kas to pieļāvušas

“Pēc deviņu mēnešu darba un kopā noturētām 27 sēdēm obligātās iepirkuma komponentes sistēmas izvērtēšanai izveidotā parlamentārās izmeklēšanas komisija ir pieņēmusi galaziņojumu, un viens no tā secinājumiem ir nepieciešamība nekavējoties atcelt obligātās iepirkuma komponentes sistēmu,” trešdien pēc galaziņojuma pieņemšanas sacīja parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Ieva Krapāne.

Lasīt vairāk...

Datorzinātnieks Mārcis Pinnis: Latviešu valodā ir vismaz 20 miljoni vārdformu

Tehnoloģijām pārņemot ikdienas dzīvi, pastāv risks, ka pamazām no aprites tiek izstumta latviešu valoda, kuru tās “nesaprot”. “Tādēļ aktīvi strādājam, lai latviešu valodai nodrošinātu dažādu valodas tehnoloģiju atbalstu,” stāsta tehnoloģiju uzņēmuma “Tilde” Mākslīgā intelekta attīstības daļas vadītājs Dr. sc. comp. Mārcis Pinnis, kas atzīts par vienu no pagājušā gada izcilībām zinātnē Latvijā.

Lasīt vairāk...

Skolas direktore: Izglītības politika nedrīkst būt pretrunā cilvēka pamatvērtībām

Lai gan aizvadītā gada izskaņā pēc publiskajā telpā izskanējušās kritikas politiķi solīja privātskolām skolēnu minimālā skaita kritērijus nepiemērot, pagājušajā nedēļā, tiekoties ar privātskolu direktoriem, ministrijas vadība šādu solījumu vairs nepieminēja. Tikpat neskaidrs palika arī jautājums, vai skolas tiks mērītas pēc kvantitatīvajiem vai kvalitatīvajiem rādītājiem, un kādi būs kritēriji. Gandarījums, ka Izglītības un zinātnes ministrija beidzot aicinājusi uz sarunu arī “privātos” un cer, ka viss vēl nav izlemts un dialogs ir iespējams.

Lasīt vairāk...

Mācību centrā Jūrmalā realizēs elektrotehniķu apmācības neklātienes formā

Bulduru Dārzkopības vidusskolas telpās Jūrmalā, Viestura ielā 6, darbu uzsākusi profesionālās izglītības iestāde – mācību centrs “Magnum” un tā praktisko nodarbību klase. Šī izglītības iestāde pamatā specializēsies elektrotehniķu apmācībā, kā arī pasniegs elektriķu specializētos kursus automātikā un vadības sistēmās. Apmācības tiks īstenotas kā pieaugušo izglītība.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.