Menu
 

Otrdiena, 04 Februāris 2020

Skolas direktore: Izglītība ir valsts un sabiedrības asinsrite

Drabešu Jaunā pamatskola ir kopienas skola, ko raksturo humānisms, atvērtība, partnerība, efektivitāte un dinamiskums. Ikviena skola ir instruments visas apkārtējās teritorijas attīstībai, īpaši reģionos, norāda pamatskolas direktore Kristīne Paisuma. Viņa skaidro, ka izglītība ir valsts un sabiedrības asinsrite, savukārt par ierosinājumu slēgt skolas, vadoties pēc skolēnu skaita, K. Paisuma saka – būtiskākais kritērijs skolas turpmākai pastāvēšanai ir piedāvātās izglītības kvalitāte, kas ir sabalansēta ar izmaksu efektivitāti. Ja skolu slēgšanas vienīgais iemesls ir naudas trūkums, tad mēs varam nonākt situācijā, kur paši būsim spiesti atzīt – esam pieņēmuši lēmumu, kuram nav pietiekama pamatojuma.

Lasīt vairāk...

Siguldā atklās izstādi "Latvijas kultūras alfabēts"

Kultūras centrā “Siguldas devons” 11. februārī plkst. 17.00 tiks atklāta izstāde “Latvijas kultūras alfabēts”. Izstāde ir audiovizuāla instalācija, kas stāsta par septiņām 1919. gadā dibinātām nacionālajām kultūras, izglītības un zinātnes institūcijām – Latvijas Nacionālo teātri, Latvijas Mākslas akadēmiju, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Latvijas Nacionālo arhīvu, Latvijas Universitāti un Latvijas Nacionālo operu un baletu. Izstādes vadmotīvs ir ābece, kurā katrs latviešu alfabēta burts ir kā pieturas punkts stāstam gan par institūcijām, gan par izcilām personībām, kuru veikums ar tām saistās.

Lasīt vairāk...

Piešķirts finansējums Allažu pagasta tautas nama labiekārtošanai

Lai nodrošinātu Allažu pagasta tautas nama pieejamību sabiedriskajām aktivitātēm visām iedzīvotāju grupām, uzlabotu iespējas dažādot sabiedriskās aktivitātes un kultūras pasākumus, šogad paredzēts veikt tautas nama labiekārtošanas darbus LEADER projektā “Allažu tautas nama pirmā stāva foajē, sanmezglu un ģērbtuvju atjaunošana”. Kopējās projekta izmaksas ir 50 000 eiro.

Lasīt vairāk...

Rakstniece Lelde Kovaļova: Grāmatu smarža bibliotēkās ir kaut kas neaprakstāmi burvīgs

Jaunās rakstnieces Leldes Kovaļovas pirmais romāns "Bezvēsts pazudušās", kas klajā nāca pagājušā gada nogalē, izpelnījās lasītāju atzinību. Savukārt jau pavisam drīz dienasgaismu ieraudzīs viņas jaunākais darbs – psiholoģiskais trilleris "Svešinieki". Par tā tapšanas laiku Lelde teic: "Tas kopumā bija sarežģīts laiks pēc muguras operācijas. Man parādījās spēcīgas panikas lēkmes, un nekas nelīdzēja, lai es spētu atgriezties normālā ikdienas ritmā. Palīdzēja vienīgi rakstīšana. Stāsts par vilciena pasažieriem, kuri patiesībā ir miruši, bet atgriežas mājās tā, it kā nekas nebūtu noticis, un mēģina atrast slepkavu, kurš viņus nogalināja, mani burtiski ievilka sevī. Es rakstīju visur – mājās, Rīgas kafejnīcās un picērijās, "McDonalds" stāvvietā. Īpaša motivācija pabeigt romānu man bija tās nobeigums. Es nojautu, ka lasītāju grāmatas beigas šokēs. Vismaz pavisam noteikti – ļoti pārsteigs."

Lasīt vairāk...

No 1. marta vairākiem Olaines novada ciemiem mainīs apkalpojošo pasta nodaļu

Sadarbībā ar Olaines novada pašvaldību izvērtējot un uzklausot Olaines novada iedzīvotāju ieteikumus pasta pakalpojumu pieejamības uzlabošanai, no 2020. gada 1. marta tiek mainīta Olaines novada Ielejas, Dāvu, Jāņupes, Rājumu, Stīpnieku un Vaivadu ciema apkalpojošā nodaļa, kā arī šo teritoriju pasta indekss. Turpmāk šo teritoriju adreses apkalpos Olaines pasta nodaļa, bet līdzšinējā pasta indeksa LV-2113 vietā būs jāizmanto indekss LV-2127.

Lasīt vairāk...

"Latvijas valsts ceļi" satiksmes drošības sekmēšanai šogad sāks 10 gājēju pāreju uzlabošanu

VAS "Latvijas valsts ceļi" satiksmes drošības sekmēšanai šogad valsts autoceļu tīklā sāks 10 gājēju pāreju uzlabošanu, aģentūru LETA informēja kompānijas Komunikācijas daļā. Kompānijā norādīja, ka "Latvijas valsts ceļu" satiksmes drošības prioritātes šogad saglabājas nemainīgas – mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki un bīstamo krustojumu rekonstrukcija.

Lasīt vairāk...

Una Griškeviča. Par kvadricikliem, vēsturi un sirdsapziņu

Kad pirms dažām nedēļām plašsaziņas līdzekļos parādījās satraucoša ziņa, ka, aizķeroties aiz zemu novilktas troses, uz meža ceļa avarējis kvadriciklists un ka šis brauciens viņam diemžēl beidzies letāli, es biju tikpat sašutusi kā liela daļa sabiedrības. Jo skaidrs, ka ikviens ir tiesīgs aizstāvēt savu īpašumu, taču – nekaitējot citiem. Tas ir gluži tāpat kā ceļu satiksmē, kur tu vari veikt manevrus, netraucējot citiem satiksmes dalībniekiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.