Menu
 

Ceturtdiena, 13 Februāris 2020

Kādas žalūzijas izvēlēties kvalitatīvai dienas gaismas kontrolei telpās?

Nav divu domu – dabiskais apgaismojums, dienas gaisma ir vislabākais, mājīgākais, acīm un nerviem patīkamākais un veselīgākais apgaismojuma veids. Taču tam ir viens mīnuss (nosacīti) – to nevar kontrolēt tik viegli, kā mākslīgo apgaismojumu (griestu lampas, galda lampas, sienas lampas u.tml.). Bet tas nav neiespējami. Šim nolūkam lieti noderēs žalūzijas.

Lasīt vairāk...

"Orkla Latvija" šogad turpmākā attīstībā investēs vairāk nekā 4 miljonus eiro

“Orkla Latvija” 2020. gadā plāno investēt vairāk nekā četrus miljonus eiro organizācijas attīstībā, ilgtspējas stratēģijas īstenošanā, kā arī jaunos un inovatīvos produktos. Kopš 2015. gada ražošanā, neskaitot pirkšanas un pārdošanas darījumus, “Orkla” ir investējusi vairāk nekā 40 miljonus eiro Latvijas biznesa attīstībā, bet līdz 2023. gadam ieguldījumu apjoms pieaugs vairākas reizes.

Lasīt vairāk...

Sākas XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku skašu maratons

13.februārī ar Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivālu-konkursu “No baroka līdz rokam” aizsāksies intensīvākais laiks ceļā uz XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem – skates, kurās tradicionāli tiek pārbaudīta koprepertuāra apguve un noskaidroti svētku dalībnieki.

Lasīt vairāk...

Trīs receptes, kas Valentīna dienu padarīs vēl saldāku

Neatkarīgi no tā, cik gardus kārumus iespējams nopirkt veikalos, paša gatavoti našķi vienmēr piešķirs īpašu “odziņu”. Tā kā Valentīna diena asociējas ar šokolādi, rozā krāsu un romantisku noskaņu, AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā trīs mīlestības pilnas recepšu idejas, kā pārsteigt savu mīļoto svētkos.

Lasīt vairāk...

Saeima atlaiž Rīgas domi

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā kā steidzamu pieņēma Rīgas domes atlaišanas likumu, kas paredz atlaist Rīgas pašvaldības domi un iecelt pagaidu administrāciju. Par Rīgas domes atlaišanu nobalsoja 62 deputāti, pret bija 22.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Biežākās likstas, kas piemeklē iedzīvotājus – cauruļvadu plīsumi, automašīnu bojājumi un sadzīviskas traumas

Kā liecina “Swedbank” apdrošināšanas apkopotie dati, pērn Latvijas iedzīvotājiem izmaksāto atlīdzību apmērs svārstījies no dažiem desmitiem eiro par diennakts tehnisko palīdzību automašīnām līdz simtiem tūkstošu eiro par uguns nelaimes radītajiem bojājumiem mājoklim. Biežākās likstas, kas piemeklē iedzīvotājus, ir cauruļvadu plīsumi mājoklī, automašīnu bojājumi sadursmju rezultātā, kā arī sadzīviskas traumas, kas gūtas ikdienā vai sportojot.

Lasīt vairāk...

Students no Uzbekistānas: Braucot studēt uz Latviju, tā šķita sveša un vienlaikus pazīstama valsts

Pēc vecāku nostāstiem par atpūtu Jūrmalā un Rīgā, bija sajūta, ka dodos mācīties uz eksotisku vietu ar pludmali un jūru, stāsta Adilbeks Kudaiberganovs (Adilbek Khudayberganov) – viens no pirmajiem uzbeku studentiem, kurš savulaik ieradies Rīgā, lai studētu tūrismu. Uz Latvijā pavadīto laiku viņš atskatās ar pozitīvām atmiņām, norādot, ka daudzām tautām derētu aizgūt latviešu disciplinētību un cieņu pret savu valodu un valsti.

Lasīt vairāk...

Līdz ar JKP lēmumu Rīgas domes vēlēšanās startēt atsevišķi, arī VL-TB/LNNK un "Jaunā Vienotība" varētu veidot dalītus sarakstus

Līdz ar Jaunās konservatīvās partijas (JKP) lēmumu gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēt atsevišķi, visdrīzāk arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Jaunā Vienotība" (JV) veidos atsevišķus sarakstus, aģentūrai LETA atzina aptaujātie politiķi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.