Menu
 

Piektdiena, 28 Septembris 2018

Kur glabāt kodolatkritumus?

Oficiāli pārtraukti Salaspils kodolreaktora demontāžas un Baldonē izvietotās radioaktīvo atkritumu glabātavas "Radons" būvniecības iepirkumi, "Rīgas Apriņķa Avīzei" apstiprināja VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" pārstāvis Oskars Vizbulis. Pieejamā informācija liecina, ka kodolreaktora demontāžas iepirkuma procedūra pārtraukta, jo "jauno radioaktīvo atkritumu tvertņu būvniecība nav uzsākta un jāveic būtiski labojumi iepirkuma nolikumā". Savukārt "Radona" iepirkums pārtraukts, jo piedāvājuma līgumcena ir lielāka par pieejamo valsts budžeta finansējumu.

Lasīt vairāk...

Ministrs: Itālija nav gatava parakstīt ar Vāciju vienošanos par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu

Itālija nav gatava parakstīt ar Vāciju vienošanos par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu, paziņoja Itālijas vicepremjers Mateo Salvīni, ļaujot noprast, ka bumba šobrīd ir Berlīnes pusē. "Es neko neparakstīšu, kamēr Vācijas tēlos kurlu un neatbildēs uz mūsu prasībām," intervijā, kas piektdien publicēta Austrijas laikrakstā "Die Presse", sacīja Salvīni.

Lasīt vairāk...

Jānis Ikstens: "No dīķa apakšas augšup ceļas dūņas"

Nepilnu mēnesi pirms vēlēšanām informatīvā telpa šķiet tā pārsātināta ar "politiku", tā ir tik lielā mērā emocionāla, ka liekas – neko prātīgu prognozēt nav iespējams. Tomēr atšķirīgi popularitātes reitingi un skaļa retorika nenozīmē, ka nav iespējami vērtējumi, distancējoties no tā dēvētajām aktualitātēm. Ar profesoru, Latvijas Universitātes prorektoru sociālo un tiesību zinātņu jomā Jāni Ikstenu sarunājas Māris Zanders.

Lasīt vairāk...

Noslēgušies Līduma karjera labiekārtošanas darbi – izveidota jauna atpūtas vieta Olaines novadā

Ir noslēgušies Līduma karjera labiekārtošanas darbi, kuri tika veikti projekta “Dabas takas izveide apkārt Līduma karjeram” ietvaros, līdz ar to Pierīgā ir izveidota jauna atpūtas vieta aktīva dzīvesveida piekritējiem un ģimenēm ar bērniem. Līduma karjers atrodas Uzvaras Līdumā, Olaines novadā, netālu no Olaines pilsētas – starp Rīgu un Jelgavu.

Lasīt vairāk...

FOTO: Rembrants, divriteņi un mikrobi – pastaigā pa Amsterdamu

Pirms došanās uz Amsterdamu neko daudz par šo pilsētu nepētīju – nejauši izlasītas teikas par marihuānas brīvu lietošanu un divriteņu kaudzēm bija manas galvenās asociācijas, tāpēc, iznākot no neticami greznās Amsterdamas dzelzceļa stacijas un ieraugot kanālu, gar kuru sarindotas cakainas mājas, sapratu, ka šī pilsēta mani tikai turpinās pārsteigt.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.