Menu
 

Otrdiena, 25 Septembris 2018

Lielbritānijas valdība nolemj nedot priekšroku ES pilsoņiem pēc "Breksita"

Lielbritānijas valdība nolēmusi, ka pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) visiem tiks piemēroti vienādi imigrācijas noteikumi, proti, ES pilsoņiem nebūs nekādu priekšrocību, salīdzinot ar citu valstu pilsoņiem, otrdien ziņo britu raidorganizācija BBC. Valdības lēmums ir saskaņā ar neatkarīgās Migrācijas komitejas rekomendācijām, ko atbalstījuši arī leiboristi.

Lasīt vairāk...

Baltijas Asamblejas balvu literatūrā piešķirs Gundegai Repšei

25. septembrī Saeimā vērtējot Baltijas Asamblejas (BA) balvas kandidātus, starptautiska žūrija lēma 2018. gada balvu literatūrā piešķirt rakstniecei Gundegai Repšei par vēsturiskās romānu sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts” ideju, koncepciju un kuratores darbību 13 romānu izdošanā, kā arī par romānu “Bogene” kā vienu no šīs sērijas darbiem.

Lasīt vairāk...

"Kodols" iesaka. Baseins tonusam

Mūsdienu problēma – mazkustīgums. Mēs pavadām ļoti daudz laika pie datora, laiks paskrien ātri, līdz saprotam, ka visa diena ir pavadīta faktiski bez kustībām. No rīta mostamies miegaini, slinki un apātiski. Pamanīju, ka arī man sāk "uzbrukt" rudens depresija.

Lasīt vairāk...

Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā aicina uz Rudens ražas svētkiem

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz krāšņajiem Rudens ražas svētkiem 30. septembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00. Svētku viesiem būs iespēja iegādāties dažādus vietējos lauku labumus un amatnieku darinājumus bagātīgajā Miķeļa dienas tirgū, nogaršot vilinošo Saberu ķirbju zupu un doties skanīgās rotaļās ar folkloras kopu.

Lasīt vairāk...

Ar platformu "ParVaiPret.lv" vēlas veidot ciešāku dialogu starp iedzīvotājiem un politiķiem

"ManaBalss.lv" veidotāji radījuši sabiedrības līdzdalības platformu "ParVaiPret.lv", kas piedāvā iespēju iedzīvotājiem sekot līdzi Saeimā pieņemtajiem likumiem. Atšķirībā no citām tiešsaistes platformām, kur iespējams salīdzināt partiju, politiķu un vēlētāju uzskatus, "ParVaiPret.lv" fokusējas uz reālo Saeimas dienaskārtību, nevis piedāvā atbildēt uz ideoloģiskiem vai hipotētiskiem jautājumiem.

Lasīt vairāk...

Cik šogad maksāsim par siltumu?

Vairākas Pierīgas pašvaldības rudens un ziemas sezonā plāno saņemt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinājumu par iesniegto siltumenerģijas ražošanas tarifu palielinājumu. Lai gan vēl pērn rudenī SPRK padomes priekšsēdētājs Rolands Irklis neprognozēja būtisku dabasgāzes cenas pieaugumu, vasaras vidū uzņēmums "Latvijas Gāze" saviem klientiem izsūtīja paziņojumus, kuros norādītas jaunās dabasgāzes cenas, proti patēriņam līdz 500 kubikmetriem tarifs par kilovatstundu ir 0,07323 eiro līdzšinējo 0,06670 eiro vietā, tarifs par kubikmetru ir 0,77174 eiro līdzšinējo 0,70288 eiro vietā. Taču gāzes cenas pieaugums netiek minēts kā vienīgais iemesls siltumenerģijas cenas pieaugumam Pierīgas pašvaldībās.

Lasīt vairāk...

Foto: Aizvadīti Mores kauju atceres pasākumi

Pagājušajā nedēļas nogalē Mores pagastā, Latviešu leģionāru brāļu kapos, norisinājās Otrā pasaules kara Mores kauju 74. gadskārtas atceres pasākumi. Pie Roznēnu ozola notika piemiņas svētbrīdis, kurā klātesošos uzrunāja Latviešu virsnieku apvienības valdes priekšsēdētājs, atvaļinātais kapteinis Aleksejs Ozoliņš, Nacionālo bruņoto spēku kapelāns Edvards Kress, Latvijas Aizsardzības ministrijas un Latvijas Kara muzeja pārstāvji un citi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.